Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e un Opel Calibra 4x4 clasic, care e mai rapid decât Mercedes-urile AMG moderne

18 Iulie 2022 - 20:13
Redacţia PiataAuto.md
Opel Calibra a fost un model accesibil şi tangibil, pentru mulţi dintre cumpărătorii săi fiind prima şina cu caracter sportiv. A fost lansată în 1989, într-o perioadă în care apăruseră mai multe maşini sport cu tracţiune faţă în toată lumea. Iar Calibra a fost creată pe baza lui Vectra, având aceeaşi platformă şi aceeaşi tracţiune pe puntea faţă.
După lansarea versiunilor normale, însă, în 1990 cei de la Opel au lansat şi o versiune neaşteptată, fascinantă a lui Calibra, cu tracţiune integrală şi motor turbo. Motorul turboaspirat se baza pe o versiune aspirată natural, cu 16 valve, dezvoltată de cei de la Cosworth pentru Opel. În versiune aspirată natural, acel motor dezvolta 152 CP, însă ipostaza turbo livra 207 CP şi 280 Nm.
Maşina avea tracţiune integrală, o cutie manuală Getrag şi putea prinde prima sută în numai 6,8 secunde, atingând 245 km/h. Maşina se mai făcea remarcată prin roţi speciale, iar dacă în istoria Calibra s-au produs aproape 240 mii exemplare, atunci versiunea 4x4 Turbo s-a produs în numai 3.385 exemplare! Este, deci o raritate absolută.
Acel motor de Cosworth putea fi uşor modificat la mai multă putere şi se pare că asta a făcut şi proprietarul unei Calibra 4x4 din Germania, or, la un eveniment recent a spulberat pur şi simplu cu ea atât un Mercedes-AMG E3S, cât şi un Audi R8 V10 Plus! A fost momentul în care un Opel clasic a învins detaşat modelele moderne de performanţă sporită, cu uşurinţă şi ci un sunet frumos! Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter