Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de mult poate întineri un legendar Mitsubishi Lancer Evo după câteva zeci de ore de îngrijire iscusită

19 Iulie 2022 - 19:12
Redacţia PiataAuto.md
Mitsubishi Lancer Evo a ajuns să fie considerat pe bună dreptate o legendă, practic indiferent de generaţia sa. Pentru că toate au fost fascinant de bune şi toate au însemnat o inginerie superbă la timpul lor. Tocmai de asta, pasionaţii care au în zilele noastre oricare Mitsubishi Lancer Evo în stare bună, preţuiesc aceste maşini cu toată grija cuvenită unei legende.
Cel mai plăcut, însă, e să vezi cum o maşină în stare bună poate fi adusă la o stare perfectă prin simple proceduri iscusite de spălare, desfacere şi strângere la loc a unor piese, schimbare de unor componente expuse uzurii, ba chiar şi simpla aplicare de abţibilduri noi în zonele cheie dă un efect excelent de împrospătare a unei maşini legendare.
Sigur, toate astea n-ar fi suficiente dacă nu s-ar face şi o sablare cu gheaţă carbonică, sau nişte curăţări sau polisări mai elementare. Mitsubishi-ul din video-ul de mai jos a avut nevoie de mai mult, însă, pentru că primul său proprietar, deşi a parcurs doar 30.000 km cu ea, a lăsat-o în permanenţă parcată în soare, iar vopseaua i s-a decolorat puternic. Aşa ceva a putut fi reparat corect, doar printr-o vopsire, aplicată în acest caz pe lângă procedurile mai simple de întinerire.
Pe lângă asta, s-au schimbat multe căptuşeli şi componente de cauciuc expuse soarelui, s-a desfăcut habitaclul în întregime şi s-a recondiţionat totul pentru o împrospătare profundă. Unii ar putea-o numi restaurare şi poate n-ar greşi, deşi aici nu e vorba e restaurări profunde a metalului de caroserie, pentru că nu era nevoie. Mai potrivit ar să-i spunem doar o împrospătare, însă una temeinică.
Toate aceste lucrări împreună sunt în măsură să întinerească într-un mod excepţional o asemenea maşină legendară, cum se întâmplă cu exemplarul din video-ul de mai jos, ajuns pe mâinile unui atelier din Hong Kong. Aceşti maeştri au făcut exact ce spuneam mai sus — au transformat o maşină în sare bună într-una cu o stare perfectă.
Iar fanii de maşini japoneze clasice, sau fanii lui Mitsubishi Lancer Evo cu siguranţă vor avea o satisfacţie din simpla urmărire a acestui proces de întinerire din video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter