(VIDEO) Câţiva IT-işti din Canada au modificat câteva linii de cod la Tesla Model S Plaid şi au atins aproape 350 km/h cu ea

15 Iulie 2022, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice sunt cunoscute în zilele noastre pentru cuplul instantaneu şi puterea fulgerătoare pe care o livrează imediat, mai ales dacă vorbim de modelele ultra performante, precum Tesla Model S Plaid. Dar majoritatea modelelor limitează electronic viteza şi, de fapt, turaţiile motoarelor electrice, pentru a le proteja pe ele şi bateriile. Când în ecuaţie intră IT-işti curioşi, însă, experimentele pot lua o întorsătură interesantă.
O echipă de IT-işti din Canada a modificat câteva linii de cod în softul lui Tesla Model S Plaid, linii care răspundeau tocmai de limitarea turaţiilor şi vitezei. În mod normal, Plaid are o viteză maximă de 280 km/h. Însă, având 1.020 CP la activ, era clar că maşina poate mai mult.
Echipa de ingineri de soft au avut grijă să monteze şi frâne mai mari şi mai puternice pe maşina lor modificată, înainte de a o experimenta. Apoi, au ieşit pe un aeroport pustiu şi au apăsat pedala acceleraţiei cât au putut. Vitezometrul maşinii a atins cifra de 216 mile la oră, echivalentul a 347,62 km/h. Un device GPS de monitorizare a vitezei a indicat valoarea maximă de 213 mile la oră, deci 342,8 km/h. În ambele cazuri, e o viteză neaşteptat de mare, şi totodată e un record neoficial la cea mai mare viteză atinsă şi comunicată public vreodată cu o Tesla.
Vezi galoparea pe aeroportul pustiu a Teslei din Canada în video-ul de mai jos.
0
4,925
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!