Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Comparaţie între sistemele 4x4 de pe 3 modele Toyota şi Lexus: FJ Cruiser, FJ40 şi noul Lexus LX 600

25 Iulie 2022 - 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Offroader-ele Toyota au cu siguranţă o reputaţie impecabilă de multe decenii încoace, iar totul a început încă de la clasicul FJ40. Toyota are până în zilele noastre modele care au evoluat în vehicule mai mari şi mai confortabile, dar care încă păstrează multe din ingredientele de bază din reţeta clasică. Spre exemplu, până şi actualul Lexus LX600 are o punte rigidă pe spate.
Totuşi, între timp sistemele 4x4 Toyota au cunoscut câteva evoluţii majore în modul în care puterea e distribuită între punţi şi între roţile unei punţi, de la blocaje mecanice la control electronic prin frânarea roţilor fără aderenţă, iar mai nou şi la tot soiul de sisteme sofisticate, care fac treaba aproape singure, cu intervenţie minimă din partea celui de la volan.
Care din aceste sisteme se descurcă mai ferm în offroad? Care dă o senzaţie de încredere mai mare? Ei bine, în comparaţia de mai jos, făcută de un canal de YouTube din SUA, rezultatul nu e în favoarea celui mai nou model, ci, în mod uimitor, în favoarea lui FJ Cruiser. Vezi în video-ul de mai jos toată evoluţia acestor sisteme de tracţiune integrală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter