(VIDEO) Cum arată şi cum se conduce un camion Peterbilt 379, cu o cutie de viteze cu 18 trepte

14 Iulie 2022, 14:57
Redacţia PiataAuto.md
Peterbilt 379 e un camion legendar în SUA, fiind unul din modelele de referinţă printre camioanele americane get-beget. Tocmai de asta, e şi unul din camioanele preferate de amatorii de modificări substanţiale, de la cei care vor mai multă putere, până la cei care-şi organizează adevărate apartamente în spatele cabinei. Iar limitările diferite în materie de lungime pentru camioane în SUA le permit şoferilor şi proprietarilor de camioane de acolo să se alinte după bunul plac.
Camionul de mai jos e unul din cele care face uz de un cadru foarte lung, ceea ce, în combinaţie cu o remorcă atipică arată de parcă ar fi format din două segmente depărtate, unite doar prin cadrul central. Dar cu acea remorcă, acest Peterbilt poate efectua transporturi speciale.
Motorul e unul de 600 CP şi, fiind un camion oarecum clasic, din 2003, are o cutie manuală, care are 18 rapoarte. Iar schimbul treptelor aminteşte inevitabil de filmele Fast and Furios, unde actorii tot schimbau trepte la maşini, de parcă şi cutiile de viteze de acolo aveau 18 trepte. Ei bine, în cazul acestui camion totul e cât de poate de realist.
Iar ambianţa interioară este şi ea foarte specială, mai ales postul de condus, cu toate cadranele de bord. Unii ar putea spune că seamănă cu un autoturism, alţii ar zice că mai degrabă e similară unei cabine de avion.
Cert e acest camion e unul care întruchipează perfect stilul clasic al camioanelor americane, care mai circulă şi azi pe autostrăzile Americii de Nord.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,507
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!