(VIDEO) Cum arată un Lexus LS 400 bine păstrat, cu 227 mii km parcurşi prin climă ce favorizează rugina

4 Iulie 2022, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Există oameni care-şi abordează maşinile ca obiecte cu o valoare morală supremă, îngrijindu-le nu doar bine, ci excepţional. Există, însă, şi maşini atât de reuşite şi de bune, încât merită mai mult ca altele o asemenea abordare. Lexus LS 400 e cu siguranţă una dintre aceste maşini, mai ales în primele două generaţii ale sale, care aveau sub capotă motorul V8 de 4,0 litri, cu numele de cod 1UZ-FE.
Acel motor, ca şi întreaga maşină, erau proiectate la un nivel de excelenţă inginerească devenită legendară deja, dar legendară pe bună dreptate. Tocmai de asta, dacă un asemenea Lexus ajungea în mâinile potrivite, el putea trece prin timp rămânând ca nou.
Aproape că ar fi şi cazul Lexusului de mai jos, din SUA. E un LS 400 din 1999, cumpărat cândva de tatăl proprietarului de azi, pe care acesta l-a moştenit şi a preluat de la tatăl său şi atitudinea pentru maşină. Deşi are 141 mii mile la bord, adică echivalentul a circa 227 mii km parcurşi, maşina s-a păstrat într-o stare estetică şi mecanică excepţională!
Nu doar că arată bine, la exterior şi interior, dar până şi micile detalii, precum căptuşelile, pragurile, pielea, covoraşele de interior — toate denotă o prospeţime excepţională, de parcă maşina abia ar fi ieşit din showroom.
La fel de impecabil e şi compartimentul motor, care ascunde acel legendar V8. Şi starea sa mecanică e la fel de bună.
Dar mai sus am menţionat „aproape”. Şi asta pentru că odată ce maşina e ridicată şi partea inferioară devine vizibilă, se văd efectele crunte ale exploatării acestui Lexus în Illinois, un stat recunoscut pentru ninsori de iarnă, material antiderapant incisiv cu oţelul maşinilor şi climă relativ umedă.
Iar cei 23 de ani de exploatare, fie ea şi de relaxată, au lăsat urme pe suspensia maşinii, toate braţele având stratul superior acoperit cu rugină. Diferenţialul spate este de asemenea complet ruginit la exterior. Pe lângă asta, conductele de frână dau deja semne că ar fi afectate, la fel ca şi multe buloane vizibile pe partea inferioară. La clima şi antiderapantul american se mai adaugă şi legenda că maşinile japoneze ar fi mai precar tratate cu protecţie anticorozivă, deci.
Cert e că maşina mai poate fi salvată cu intervenţii de sablare şi eventual vopsire a unor părţi la interior. La cât de bine arată deasupra şi habitaclul, e păcat ca partea inferioară să fie lăsată prea mult timp într-o asemenea stare ruginită.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,897
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!