Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată un Prodrive P25, adică un legendar Subaru Impreza 22B construit în zilele noastre, la preţ exorbitant

1 Iulie 2022 - 19:36
Redacţia PiataAuto.md
Subaru a avut o carieră formidabilă de raliuri cu Impreza în anii 90, dar succesele mărcii nipone au fost posibile în mare parte datorită britanicilor de la Prodrive. În 1997, dorind să sărbătorească succesele, Subaru a construit o versiune limitată a lui Impreza, numită P22, cu motor de 2,2 litri, mai puternic, şi cu o mulţime de elemente de raliu. Pe atunci întreg numărul limitat s-a vândut în nici 24 de ore. Tocmai de asta, în zilele noastre ediţiile P22 ajung să se vândă cu sute de mii de euro. Acum, la 25 de ani de la lansarea acelei ediţii, Prodrive s-a gândit că ar putea construi o nouă partidă de legendei reînviate, care ar replica îndeaproape filozofia a originalului.
Maşina nu e doar o restaurare a vreunui exemplar original. Cei de la Prodrive au folosit tehnologii şi materiale moderne, despre care consideră că, dacă ar fi fost disponibile în 1997, ar fi fost folosite cu siguranţă de inginerii de atunci. Motorul, de exemplu, are 2,5 litri, şi acesta dezvoltă acum peste 400 CP.
Spre deosebire de original, acest Prodrive P25 nu vine cu jante aurii, deşi păstrează culoarea albastră. Iar la interior nu are un levier al cutiei manuale, ci padele ale unii cutii secvenţiale. Şi această cutie, însă, e dirijată electronic cu mult mai multe tehnologii sofisticate moderne.
Prodrive va produce doar 25 de asemenea exemplare. Şi fiecare dintre ele costă mai mult decât una de colecţie rulată. Preţul de start e pe la 500 mii euro, fără taxe. Dar cu siguranţă se vor găsi 25 de milionari pasionaţi în lume, care să cumpere bijuteria. O poţi vedea în detaliu în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter