Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum e construit noul Mercedes-AMG SL în interiorul fabricii din Germania, în zilele noastre

4 Iulie 2022 - 12:52
Redacţia PiataAuto.md
După ce săptămânile trecute divizia M a celor de la BMW a tot deconspirat secrete interne şi a tot arătat prototipuri nevăzute anterior de ochii publicului, generând o atenţie deosebită a pasionaţilor auto la cei 50 de ani aniversaţi ai diviziei, şi cei de la AMG şi-au zis că ar fi cazul să arate ceva valoros din interior, mai amintind tuturor că AMG împlineşte în acest an 55 de ani, deci cu 5 ani mai mult decât M-ul celor de la BMW. Divizia AMG a ales să arate pasionaţilor cum se asamblează unul din ultimele modele AMG, noua generaţie SL.
Doar că, spre surprinderea unor fani, Mercedes-AMG SL nu se produce la Affalterbach, nu se produce manual şi nici măcar filosofia unui singur om care asamblează un motor nu mai e pomenită, deşi motoarele vin în continuare semnate de un om. Noul Mercedes-AMG SL se produce în Bremen, la fel cum s-au produs toate generaţiile anterioare ale SL, când modelul nu exista doar în versiuni AMG, cum există acum. Astfel, cei din Bremen primesc motoarele din Affalterbach şi asamblează maşinile pe o linie automatizată, nu invers.
Producţia lui Mercedes-AMG SL în Bremen începe cu turnarea caroseriei, sudarea robotizată şi cea manuală, dar şi aplicarea adezivilor pe caroserie şi nituirea ei. Pentru că de aproape un deceniu încoace, o mulţime de modele Mercedes, mai ales cele care combină aluminiul în construcţie, aplică adezivi şi nituri în construcţia caroseriei mai degrabă decât sudare, metoda fiind considerată a asigura o rigiditate torsională mai mare.
Apoi urmează instalarea de cabluri, instalarea modulelor preasamblate de interior, a elementelor de caroserie şi, desigur renumitul mariaj între caroserie pe de o parte şi motorul cu cutie şi punţi de cealaltă parte. Totul are lor tehnologizat, la un nivel pe care l-ai aştepta de la orice Mercedes însă cu mult mai puţină intervenţie manuală decât ai aştepta de la un model AMG.
Astfel, Mercedes-AMG şi-a dezvăluit secretul şi a arătat fanilor cum se produce, de fapt, noul Mercedes-AMG SL. Mulţi vor fi surprinşi, alţii vor fi dezamăgiţi, iar alţii vor spune că-n zilele noastre producţia automatizată poate asigura mai mult calitate şi consecvenţă decât şuruburile strânse manual de oameni şi vor spune că e un fapt firesc al progresului.
Vezi totul în video-ul de mai jos, în care se vorbeşte şi-n engleză, şi-n germană, dar există subtitre în comenzile player-ului, pe care le poţi activa.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter