(VIDEO) Cum e să fii pasionat de motociclete clasice şi moderne în Moldova: Dan Untură şi istoria sa

16 Iulie 2022, 17:23
Redacţia PiataAuto.md
Probabil nu există pasionat de motociclete din Moldova, care să fi participat măcar vreodată, la vreo întrunire socială şi care să nu fi auzit de Dan Untură. Şi asta pentru că Dan a fost cândva un băiat de la Floreşti, care haşura desene de motociclete pe caietele de matematică de la şcoală, dar azi e unul din oamenii care a contribuit cel mai mult la creşterea culturii motociclismului în Moldova. Colecţionează şi restaurează motociclete clasice, dar e şi unul din iniţiatorii celor mai frumoase întruniri de motociclete din Moldova, iar mai nou are şi o pasiune mai puternică decât şi-ar fi imaginat pentru sportul pe două roţi, pe care-l practică în zilele de week-end pe motociclete moderne de enduro. Azi Dan vorbeşte despre istoria sa aşa cum nu a mai făcut-o vreodată, mai detaliat, mai sincer şi mai divers, într-un nou reportaj realizat de noi din seria Oameni şi Maşini în Moldova.
Cititorii noştri fideli l-ar putea recunoaşte pe Dan Untură, pentru că a fost de mai multe ori parte din echipele noastre expediţionale, atât de patru roţi, cât şi pe două roţi. Unii l-ar putea şti şi drept colecţionar de motociclete clasice, în special Ural-uri cu ataş.
Dar adevărul e că despre pasiunea lui Dan despre motociclete, şi despre istoria pasiunii lui sunt mult mai multe de spus. Iar între timp, Dan şi-a descoperit o latură nou, dedicată motocicletelor în doi timpi de enduro şi spiritului de aventură excepţională pe care le oferă ieşirile în echipă într-o asemenea manieră. Pe o motocicletă de enduro poţi avea în Moldova aventuri de o intensitate excepţională, cu provocări de relief extraordinare, doar datorită felului în care se practică acest sport. Şi mulţi dintre noi vom fi miraţi să aflăm ce comunitate strânsă a format deja această activitate.
Iar pe lângă asta, mulţi vor fi miraţi să afle că în colecţia de motociclete clasice ale lui Dan nu se află doar Ural-uri. Există câteva BMW-uri clasice, există modele germane ale căror mărci nici nu mai există azi, unele din exemplare având istorii de-a dreptul fascinante. Şi toate astea le-a adunat un tânăr care visa cândva la ele de pe băncile unei şcoli din Floreşti.
Este o istorie despre ambiţie, curaj, consecvenţă a a-ţi urma pasiunea şi în a munci în viaţă pentru a putea să-ţi atingi visele, în munci în Moldova, fără să te plângi şi să cauţi scuze de ce nu se poate, dar mai ales să cauţi soluţii în cum s-ar putea să transpui în realitate ceea ce-ţi doreşti.
E o istorie în care se vor regăsi mulţi dintre cei care au copilărit în URSS-ul târziu sau în Moldova primilor ani de după independenţă. Dar totodată, am vrea să fie o istorie de inspiraţie şi pentru tinerii de azi, care azi poate stau deznădăjduiţi pe o bancă şcolară din provincie, întrebându-se ce căi de viitor ar putea avea. Şi mai ales e o istorie despre pasiune pentru motociclete în Moldova, de la cele clasice la cele moderne, spusă de un om dintre noi, care le adoră toată viaţa sa.
Fă-te comod, predispune-te la relaxare şi vezi mai jos întreg reportajul cu Dan Untură şi motocicletele sale.
0
2,186
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!