(VIDEO) Cum sună motorul de 5 cilindri al unui Audi RS3 cu eşapament Akrapovic

5 Iulie 2022, 19:20
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, acum vreo 20 de ani, motoarele cu 5 cilindri în linie erau mult mai răspândite în lumea auto, fiind adorate pentru sunetul lor brut şi răguşit, şi tactul special pe care-l produceau. Motoare cu 5 cilindri se regăseau şi pe modelele Audi, şi pe Volvo, şi pe Lancia, şi pe Alfa Romeo şi Fiat, şi pe Ford, şi pe unele Mercedes-uri. Azi, însă, doar Audi mai are în producţie asemenea motoare.
Tocmai de asta, fanii Audi ţin la ele foarte mult, fiind unul din punctele de atracţie a mărcii germane. Şi e clar de ce, sunetul acestora e în continuare superb, cu toate tehnologiile moderne aplicate pe ele. Iar unii fani Audi se încumetă şi la câteva modificări suplimentare, care accentuează acel sunet şi mai mult. Cum ar fi schimbarea sistemului de eşapament cu unul de origine Akrapovic, de exemplu. Ba chiar şi schimbarea admisiei cu una de origine Eventuri. Iar în rezultat, un asemenea Audi cu 5 cilindri produce un extaz acustic constant, aproape la orice turaţii!
Într-o lume a maşinilor tot mai seci şi mai neobservabile pe drumuri, asemenea Audi precum cel din video-ul de mai jos sunt o picătură de culoare acustică. E una din acele maşini despre care putem şti deja azi, că dacă va fi ascultată peste 20 de ani sau 30, şi cei care-i vor auzi atunci sunetul motorului vor spune că e o legendă. Vezi, sau mai bine zis ascultă acest Audi în video-ul de mai jos.
0
1,426
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!