(VIDEO) Dilema unui şofer din Chişinău, care s-a pomenit cu o maşină pe luminile de avarie în faţă, la intersecţie, în vizorul camerelor de trafic

9 Iulie 2022, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Chişinău a avut parte de o situaţie aparent banală, dar care, atunci când se întâmplă în vizorul camerelor de trafic din unele intersecţii, poate lua o conotaţie de amendă nemeritată pentru cel care nu e vinovat, de fapt.
În situaţia descrisă de şofer şi surprinsă de camera sa de bord, acesta s-a apropiat de semaforul de la intersecţia bulevardului Dacia cu Valea Crucii. În faţa sa, însă, deja în zona liniilor continue din imediata apropiere a semaforului, era oprit un Opel, cu luminile de avarie incluse. Atunci când s-a făcut verde, şoferul din Opel a continuat să staţioneze. Trecând peste evidenta oprire neregulamentară a Opelului, problema e că dacă şoferul din maşina din spate îl ocoleşte, acesta comite încălcarea marcajului continuu de la intersecţie, şi se alege ulterior cu o amendă automatizată pe poştă.
Respectiv, autorul a ieşit din maşină şi l-a rugat pe şoferul din Opel să mute maşina în alt loc. Acela i-a refuzat îndemnul, spunându-i că maşina sa este defectă. Însă doar după câteva clipe a venit un pasager, a urcat în Opel şi acesta a pornit şi a plecat. Respectiv, nu era vorba de nicio defecţiune, ci de o banală staţionare pentru a aştepta un pasager, chiar în intersecţie.
Riscul unei amenzi automatizate este cât se poate de realist, iar asta o spunem din proprie experienţă, atunci când unul editorii din redacţia noastră a avut parte de o situaţie similară la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi Ismail, acum circa 2 ani. Cineva a vrut să vireze neregulamentar la stânga de pe Ştefan cel Mare spre Ismail, blocând efectiv banda stângă, care e destinată doar pentru deplasarea înainte. Colegul nostru a ocolit maşina ce vira neregulamentar, călcând linia continuă. Peste câteva săptămâni, s-a ales cu amendă prin poştă. A mers la centrul multifuncţional să le explice situaţia, iar cei de acolo i-au zis că doar prin judecată se poate rezolva ceva, deşi până şi în imaginile video se vedea maşina din faţă cu indicatorul stânga aprins. Paradoxul e că cel din faţă nu a primit vreo amendă automatizată pentru virare neregulamentară, doar cel care l-a ocolit având parte de „vigilenţa„ sistemului automatizat.
Vezi situaţia recentă de pe bd. Dacia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Staver Maxim
1
19,294
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!