(VIDEO) Duel crâncen între un Ford Mustang cu 5,0 V8 pe benzină şi un Mustang Mach-E electric

28 Iulie 2022, 12:28
Redacţia PiataAuto.md
Deşi maşinile electrice sunt deja notorii pentru cuplul livrat de la prima turaţie şi pentru faptul că majoritatea din ele sunt tot mai de neînvins în faţa modelelor cu motoare cu ardere internă, iată că V8-ul aspirat natural, de 5,0 litri, al lui Ford Mustang a reuşit să reziste cu dârzenie într-un duel crâncen cu fratele electric, Ford Mustang Mach-E GT.
SUV-ul electric are 487 CP şi 830 Nm, scoşi din două electromotoare, deci există şi tracţiune pe ambele punţi. Maşina e grea, inevitabil, din cauza bateriilor, cântărind 2,2 tone. Mustang-ul clasic are un V8 de 5,0 litri, doar că puterea exemplarului din duel a fost uşor actualizată la 490 CP şi 530 Nm, fiind astfel mai comparabilă cu cea maşinii electrice, deşi cuplul e foarte departe. Cutia de viteze e una cu 10 trepte, automată, iar tracţiunea e doar pe puntea spate.
Şi totuşi, duelul a fost foarte crâncen, cu rezultate foarte apropiate. Dar, după trei încercări valide, Mustang-ul clasic V8 a învins două dintre ele, arătând că un V8 imens, fără turbine, încă mai poate arăta cine e şeful în faţa unui SUV electric imens, cu 450 kg mai greu. Cu alte cuvinte, e un duel care vine ca o alifie pe sufletul celor ce cred că adevăratele motoare V8 nu pot fi înlocuite de zumzăite electrice. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,766
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!