(VIDEO) Duel între Porsche 918 Spyder, cel mai puternic model al mărcii, şi o motocicletă din MotoGP

10 Iulie 2022, 17:24
Redacţia PiataAuto.md
Porsche are un model despre care se vorbeşte foarte puţin — 918 Spyder. Şi asta pentru că, deşi ingineria sa e fabuloasă, numărul de unităţi produs a fost limitat încă din start, iar cota anunţată a fost epuizată rapid. Şi întrucât nimeni nu mai putea cumpăra unul, despre 918 Spyder s-a început a vorbit foarte puţin încă din perioada când abia primii cumpărători îşi primeau maşinile.
Dar maşina e atât de genială, încât acum, în 2022, când Porsche a decis să revină la Le Mans, a pregătit pentru 2023 un bolid bazat pe motorul lui Porsche 918. Maşina de serie are un V8 biturbo de 4,6 litri, care dezvoltă 887 CP şi 1,280 Nm, împreună cu două electromotoare.
Ei bine, acest Porsche a avut parte de un adversar redutabil, într-un duel organizat în Marea Britanie. Alături de el, la linia de start a fost pusă o motocicletă KTM a echipei Red Bull, care scoate 270 CP dintr-un motor de 1,000 cm cubi, având o greutate de doar 200 kg. Deci mai puţin de 1 kg pentru fiecare cal-putere.
Prin urmare, duelul a fost unul pe cinste! Sunt două modele reprezentative cu inginerie de vârf pe două roţi şi pe patru roţi. Şi vehiculul cu mai puţine roţi a învins, în mod neaşteptat. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,228
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!