(VIDEO) Honda a dezvăluit noua generaţie Civic Type-R, maşina care se încăpăţânează să păstreze ingineria clasică

21 Iulie 2022, 10:39
Ilie Toma
Japonezii au dezvăluit noua generaţie Honda Civic Type-R, model care de 25 de ani încoace e un etalon al ingineriei şi preciziei printre hatchback-urile de performanţă. Iar noua generaţie se încăpăţânează într-un mod admirabil să rămână fidelă aceleiaşi filosofii inginereşti pe care o are de 25 de ani încoace, cu un motor turboaspirat cu ardere internă, fără vreo electrificare, cu tracţiune faţă şi cu cutie manuală.
Efectiv, noua generaţie Honda Civic Type-R a ales să păstreze până şi acelaşi motor turboaspirat ovaţionat al generaţiei precedente, doar că l-a mai perfecţionat un pic la partea de turboaspirate, turbosuflanta fiind poziţionată mai compact, cu canale mai scurte spre ea pentru un turbolag şi mai redus. S-au modificat şi palele interioare ale turbinelor, deci vorbim de acel gen de fine-tuning care se face, de obicei, la produsele deja perfecţionate. Şi cam asta e acest motor, o bijuterie despre care fanii se vor bucura să afle că inginerii niponi au decis s-o păstreze în forma sa autentică.
Şi cutia de viteze, manuală, cu 6 trepte, e aceeaşi de pe generaţia trecută, fiind din nou perfecţionată. Şi aşa, însă, era una din cele mai savuroase cutii manuale pe care le puteai găsi în toată lumea.
Continuitatea e prezentă şi la frâne, şi aici fiind vorba de aceleaşi etriere Brembo, create să reziste până şi la alergările intense de circuit. Noul design al lui Honda Civic Type-R, însă, le răceşte mult mai bine prin fluxul aerodinamice direcţionate spre ele.
Singurele lucruri nespuse sunt parametrii exacţi de putere, cuplu şi performanţe dinamice ale maşinii. Ştim că sunt un pic mai mari decât la generaţia precedentă, deci am putea să ne aşteptăm la valori de 300-325 CP.
Japonezii ne mai spun multe şi interior, pe care l-au făcut roşu cu negru, din considerente filosofice atipice.
Designul exterior e mai puţin strident decât la generaţia anterioară, însă e suficient de condimentat în continuare, încât să pară şi el o evoluţie firească.
Aşadar, avem unul din modelele care se încăpăţânează să rămână fidel identităţii sale, într-o epocă în care aproape că nu mai vedem modele lansate fără măcar vreun sistem mild hibrid în ecuaţie. Iar Honda, un lider în propulsie hibridă sau chiar pe hidrogen, nu poate fi învinuită că n-a putut face noul Civic Type-R electrificat sau în multe alte feluri. Dar nu a vrut. Inginerii niponi au vrut să păstreze Civic Type-R aşa cum îl adoră fanii, puritan, de şcoală veche, superb şi fidel propriei identităţi.
Vezi mai jos şi un video în care japonezii vorbesc mai mult despre noul model.
0
1,471
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!