(VIDEO) Întrecere între maşini cu 4 uşi şi 8 cilindri, de la Lexus, Dodge şi Cadillac

4 Iulie 2022, 19:37
Redacţia PiataAuto.md
Deşi preţul la carburanţi s-a mărit peste tot, America de Nord mai are în vânzare maşini superbe cu 4 uşi, adică relativ practice, dar echipate cu motoare cu V8 imense, numai bune de turat şi de transformat benzina în sunet demenţial. Lexus IS 500, Dodge Charger Jailbreak şi Cadillac CT5-V Blackwing sunt modelele protagoniste ale unei noi întreceri, realizate în Canada.
Toate au motoare V8 sub capotă, dar diferenţele între ele sunt uriaşe. Lexus IS 500 e cel mai puţin puternic, cu un V8 aspirat natural, de 5,0 litri şi 472 cai în unităţi americane. Cadillacul cu inscripţie Blackwing e deja o legendă datorită faptului că vine echipat cu o cutie de viteze manuală şi cu un V8 de 6,2 litri supraalimentat, de 668 CP. Iar Dodge e o maşină venită de-a dreptul din infern, versiunea Charger Jailbreak avânt 807 CP în unităţi americane, scoşi dintr-un motor V8 supraalimentat.
Rezultatele în linie dreaptă au fost predictibile, în ierarhia exactă a puterii. Dar mai apoi au urmat şi turele de circuit, cu o jonglare frumoasă prin viraje şi mai ales cu sunete superbe ale motoarelor V8. Iar acolo secundele adunate au început să nu mai conteze, ci doar fiecare clipă luată în parte, savurând condusul acestor ultime modele cu 4 uşi şi motoare V8 care mai există azi în lume!
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
1,442
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!