(VIDEO) Lecţie discutabilă, dată de un BMW în Orhei la aplicarea metodei fermoarului în trafic, ca în Germania

25 Iulie 2022, 08:52
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie mai bizară de trafic a fost surprinsă de camera de bord a unui cititor sâmbătă seară, la intrarea din oraşului Orhei, de pe traseul M2 din Moldova. Autorul video-ului ne-a şi expediat materialul la redacţie, cerând părerea altor şoferi dacă avea el dreptate, sau dacă şoferul de BMW din faţă o fi înţeles altceva şi ar fi vrut să-i dea o lecţie de trafic.
Pe acest sector de drum, traseul se îngustează de la două benzi pe sens la una singură, banda din dreapta fiind cea care sfârşeşte, iar maşinile de acolo sunt direcţionate spre banda stângă. Autorul filmării spune că a vrut să procedeze după maniera din Germania în asemenea cazuri, aplicând metoda fermoarului, atunci când şoferii manifestă bunăvoinţă şi la contopirea benzilor intră de pe fiecare bandă câte o maşină, una după alta. Respectiv, el preconiza să-i permită BMW-ul de pe banda dreapta să intre pe banda sa, el ar fi urmat BMW-ul, iar Nissan-ul ar fi intrat următorul. Nissan-ul a vrut să intre simultan cu BMW-ul, însă, iar autorul filmării l-a claxonat. Nissan-ul a încetinit fără a intra pe banda stângă, iar maşina autorului video-ului a ajuns din urma BMW-ului, cum planificase.
Doar că şoferul de BMW, după ce s-a văzut pe banda stângă a încetinit până aproape de oprirea completă şi a permis altor 5 maşini de pe banda dreaptă să treacă în faţa sa, una după alta, aplicând un soi de lecţie în trafic. Autorul filmării presupune că şoferul de BMW nu e familiarizat cu metoda fermoarului şi că lecţia pe care acesta ar fi considerat că i-a dat-o, ar fi fost una nemeritată de fapt. Totuşi, situaţia e discutabilă, mai ales că se văd şi reflecţii de flash-uri în imaginea de mai jos. Tocmai de asta, şoferul din maşina cu camera de bord nu e convins cine ar fi avut dreptate în acest caz. Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
0
83,859
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!