Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Tesla condusă cu autopilot a fost la un pas de a intra într-un tramvai în SUA

5 Iulie 2022 - 13:35
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că până şi sistemul de condus autonom avansat FSD al celor de la Tesla are încă multe aspecte neluate în calcul dintre cele ce pot surveni în viaţa reală. Una dintre aceste scăpări a fost la un pas de a genera un accident grav cu un tramvai în centrul oraşului Denver din SUA.
Proprietarul unei Tesla Model 3, pasionat de tehnologiile noi şi condus autonom, spune că experimentează din când în când cu funcţia FSD a Teslei sale şi de obicei maşina se descurcă în mare parte bine. Totuşi, o ieşire recentă a fost mai puţin reuşită. Iniţial, maşina a urmat un traseu şi când a ajuns într-o zonă unde drumul era închis cu nişte indicatoare din plastic, ea le-a ignorat şi a vrut să meargă în ele. Şoferul a trebuit să intervină, apăsând frâna, apoi a întors maşina şi i-a setat un alt traseu.
Pe drum au fost mai mult momente de uşoare devieri de benzi pe care maşina le-a trecut stângaci, iar la un moment dat a aprins indicatorul stânga pentru a vira într-un loc în care nu era permis. N-a virat într-un final, autocorectându-se, dar i-a informat greşit pe ceilalţi participanţi despre intenţiile sale.
În fine, cea mai problematică situaţie a fost cea în care Tesla a pornit să vireze la stânga în faţa unui tramvai. Vatmanul a fost suficient de atent încât să claxoneze imediat, iar şoferul care era atent la drum a intervenit în volan şi frâne şi astfel impactul a fost evitat. Însă, dacă şoferul n-ar fi fost atent sau nu s-ar fi aflat în scaunul său, cum s-a întâmplat în repetate rânduri cu cei care aleg să folosească acest sistem, maşina ar fi fost cu siguranţă grav avariată de tramvaiul care n-ar fi reuşit să oprească.
Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos, pe care l-am setat să pornească în apropiere de momentul cu tramvaiul. Dacă vrei să vezi întreaga experienţă de condus autonom prin Denver, poţi da video-ul de la început.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter