(VIDEO) O legendară Toyota Century V12, pusă la întrecere alături de modele Rolls-Royce şi Maybach de cândva

25 Iulie 2022, 12:26
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Century e comoara ascunsă din gama Toyota de cândva, fiind un model cu un grad opulent de confort şi cu un motor V12 fabulos. Problema acestui model era disponibilitatea doar pe câteva pieţe din lume, în special în Japonia, ceea ce l-a făcut aproape necunoscut în restul lumii. Dar printre cunoscători, modelul a devenit o legendă încă din timpul producţiei sale. Iar cei care ajung să-l conducă, spun aproape unanim că acesta ar oferi un grad de confort similar cu Rolls-Royce şi Maybach. Ei bine, tocmai o comparaţie cu aceste două mărci i-au organizat Toyotei jurnaliştii din Canada.
Toyota Century e fabricată în 2004, iar V12-ele de 5,0 litri de sub capotă dezvolta 280 CP (276 cai în unităţi nord-americane), iar cuplul maxim era de 461 Nm. Rolls-Royce-ul pus alături e un Phantom din 2005, echipat tot cu un motor V12, care dezvoltă, însă, 459 CP şi 720 Nm. Iar Maybach-ul alăturat e un 57 S din timpurile când Maybach mai era o marcă separată. Sub capotă e un V12 twin turbo de 6,0 litri, care livrează 611 CP şi 1.001 CP! Deci, toate trei maşini au motoare V12, doar că parametrii de putere sunt foarte diferiţi.
Rezultatele au fost predictibile, dar cel mai fascinant e modul în care aceste limuzine rulează chiar şi atunci când sunt apăsate la maxim, cu câtă silenţiozitate o fac, cu cât confort şi graţie. Şi, desigur, comparaţia de mai jos analizează şi cât de comparabilă cu Rolls-Royce şi Maybach e acea Toyota Century legendară.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,091
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!