(VIDEO) Un BMW Seria 7 şi un Lexus LS, conduse fără ulei în motor, pentru a afla care rezistă mai mult

14 Iulie 2022, 13:38
Redacţia PiataAuto.md
Să laşi un motor să funcţioneze fără ulei înseamnă întotdeauna să-l condamni la distrugere sau cel puţin la o reparaţie costisitoare. Or, fără lubrifiere a componentelor sale aflate în mişcare, un motor cu ardere internă se transformă rapid într-o grămadă de fiare care se erodează unul de celălalt şi inevitabil totul sfârşeşte trist. Dar cât de rapid vine acest sfârşit trist şi depinde el oare de fiabilitatea japoneză sau de cea germană?
Britanicii au organizat un experiment cu două limuzine luxoase de cândva, ambele echipate cu motoare V8 — un Lexus LS şi un BMW Seria 7, din 2000 şi, respectiv, 2001. Au scurs uleiul din ambele motoare, ba chiar au scos şi capotele, pentru ca drama finală să fie mai vizibilă. Trebuie să spunem că maşinile erau deja într-o stare jalnică, până şi uleiul scos din motoare fiind mult prea vâscos şi uzat, faţă de cum ar trebui să fie un ulei.
Au urmat turări de pe loc ale motoarelor, inclusiv la turaţii mari, dar acestea n-au cedat. Aşa că s-a trecut la chinuirea limuzinelor prin offroad, cu drift-uri, turaţii şi salturi, totul în condiţii de lipsă de lubrifiere a motoarelor.
Surprinzător sau nu, dar în acest experiment motorului lui Lexus a fost primul care a cedat, în timp ce BMW-ul a îndurat multe minute de chin în praf. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
10,125
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!