(VIDEO) Un Lucid Air de 1050 CP se duelează cu noul Dodge Charger Jailbreak de 807 CP în Canada şi-l spulberă

20 Iulie 2022, 13:26
Redacţia PiataAuto.md
Dodge are un model nou în SUA, sau mai bine zis o ediţie nouă a lui Charger, numită Charger Jailbreak. Sună fenomenal, datorită celor 6,2 litri ai motorului V8 supraalimentat de sub capotă, scoţând totodată 807 CP din el. Dar, de curând, un Lucid Air Gran Tour de 1.050 CP, scoşi din electromotoare, l-a spulberat pur şi simplu într-un duel, la o diferenţă absolut uriaşă, neaşteptat de mare.
Sigur, puterea e în favoarea maşinii electrice, dar Lucid cântăreşte 2.388 kg, în timp ce Dodge are 2.080 kg. Deci e o diferenţă de peste 300 kg între cele două maşini. Iar Jailbreak e ipostaza supremă, sportivă, a lui Charger, în timp ce Lucid Air încă pretinde a fi concentrat mai degrabă pe confort. Mai mult ca atât, Lucid Air a avut o ipostază iniţială de 1.111 CP, deci şi mai puternică, dar care nu mai e disponibilă deja.
Duelul, însă, a arătat cât de mare e diferenţa între cele două principii de propulsie, în esenţă, când vorbim de asemenea parametri de putere. Aşa arată trecerea de a o epocă la alta, pur şi simplu, când diferenţa e atât de mare încât pur şi simplu tehnologia din epoca anterioară nu mai poate ţine pasul. Mulţi dintre noi vor spune cu nostalgie că sunetul V8 de pe Dodge nu poate fi schimbat pe vuietul electric, şi vor avea dreptare. Dar schimbarea epocilor e în plină derulare, iar noi suntem martorii ei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,379
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!