(VIDEO) Un Nissan Skyline R34 topeşte o pereche de anvelope într-un singur minut la un concurs de maşini japoneze din Olanda, aşa cum maşinile de azi n-ar putea

22 Iulie 2022, 20:30
Redacţia PiataAuto.md
În Olanda a avut loc de curând un eveniment dedicat maşinilor japoneze, numit Japfest 2022, iar la acel eveniment a existat şi un concurs bizar. Maşinile trebuiau să urce pe un soi de piedestal şi să derapeze constant cu roţile motrice, până la topirea completă a anvelopelor, fiind cronometrate. Ei bine un Nissan Skyline R34 s-a făcut remarcat, topindu-şi anvelopele într-un lung minut de sunet frumos al motorului şi cauciuc încins.
La prima vedere, nu e o activitate care merită prea multă admiraţie. Totuşi, topirea anvelopelor pe loc nu necesită prea multă măiestrie. Dar cei care au încercat să facă ceva similar cu maşinile moderne, ştiu că o asemenea derapare lungă n-ar fi posibile cu acestea, din câteva motive, chiar şi cu sistemul antiderapaj şi ESC oprit. O bună parte din maşinile moderne ar aprinde martorul check engine după vreo 20-30 de secunde de asemenea turaţii pe loc, ar da semnale că s-a încălzit uleiul în cutia de viteze sau diferenţial, ar da erori la senzorii de ABS de pe puntea spate şi efectiv întreg cadranul de bord s-ar aprinde în tot soiul de notificări. Şi apoi, sunt mari şansele şi apariţiei unui rateu mecanic.
Acest Nissan clasic, însă, pare să n-aibă nicio problemă în asemenea regim de chin continuu al turaţii maxime şi topeşte anvelopele încet şi sigur. Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în engleză din comenzile player-ului.
0
1,332
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!