(VIDEO) Un fost pilot militar din SUA a pus fuzelajul unui avion pe cadrul unui camion şi şi-a făcut o casă pe roţi

7 Iulie 2022, 15:08
Redacţia PiataAuto.md
Numărul pasionaţilor de camioane care să ofere condiţiile unei adevărate case la bord e foarte mare în SUA. Dar puţini dintre aceştia sunt într-atât de ingenioşi ca Gino Lucci, un fost militar în forţele aeriene din SUA, care a decis să folosească fuzelajul unui avion şi cadrul unui camion pentru a-şi atinge scopul.
Veteranul spune că în familia sa există o tradiţie lungă de a crea case de vacanţă, iar fiul lui este cel care a descoperit un avion naufragiat, care fusese scos la vânzare. Acesta avea fuzelajul întreg, cel puţin partea frontală care era importantă pentru cei doi, deşi stătuse la sol, în câmp, vreme de 30 de ani. Cei doi au cumpărat cu bani puţin avionul care nu trebuia nimănui şi au decis să-l combine cu camionul vechi pe care-l aveau în proprietate.
Practic, partea frontală a fuzelajului a fost tăiată şi integrată peste cadrul original al camionului. Cadrul a rămas cu punţile şi motorul original, iar combinarea şi ajustările s-au făcut în direct, după observaţiile şi necesităţile din procesul de lucru. Munca a durat 3 luni în etapa primară, 1 ani pentru construcţia interiorului şi încă 2 ani pentru omologarea acestuia pentru drumurile publice.
Camionul rezultat are mai puţin de 3,8 metri înălţime, 11,55 metri lungime, şi cântăreşte 7,65 tone la gol. Construcţia lui a costat doar 20,000 dolari SUA, o sumă mult mai mică decât achiziţia unei case de vacanţă de mărimi comparabile. Dar economiile făcute se datorează priceperii şi curajului proprietarului său, care a îndrăznit să combine un avion cu un camion. Până şi aripile camionului sunt făcute din panourile ce înconjurau motoarele avionului!
La interior se află câteva dormitoare, toată ambianţa fiind făcută într-un stil la fel de neobişnuit şi simplu ca şi exteriorul. Şi, fireşte, întreg camionul cu aspect de avion e mobil şi funcţional, putând călători. N-o face cu viteză mare, pentru că aerodinamica de avion îi determină un efect de elevare la o viteză prea mare, dar la viteze moderate, fostul pilot militar îl savurează cu toată pasiunea.
Vezi mai jos un scurt video cu acest camion neobişnuit din SUA şi cu cel care l-a creat.
1
6,969
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!