(VIDEO) Un mecanic pensionat din Italia, care a muncit cândva pentru Niki Lauda, la Ford GT şi Porsche 917, îşi povesteşte cu nostalgie experienţa

27 Iulie 2022, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, demult, lucrurile erau mult mai simple, deciziile majore în viaţă se luau adeseori datorită unor împrejurări banale, iar maşinile se construiau doar dacă aveai o pricepere deosebită la ele, combinată cu o ardoare de a învăţa şi a explora. Era valabil şi pentru maşinile din motorsport, într-o epocă în care încă trebuia să gândeşti foarte avansat la mecanică. Iar motorsportul era încă o activitate cu o rată mare de accidente grave, în care până şi cei mai buni puteau avea ghinionul să nu mai revină acasă după o cursă.
Şi totuşi, exista ceva magic în toată această luptă crâncenă din motorsport, în felul în care se concepeau şi construiau maşinile, în competiţia dintre producători şi motoare, între dramele de dincolo de culise. Ermanno Cuoghi a fost unul din oamenii cheie de după culise, care nu prea apăreau în obiectiv, dar care înşurubau la motoare şi suspensii şi fără de care toată această competiţie nu putea avea loc. A fost omul care a ajuns mecanic mai mult din întâmplare, pentru că l-a trimis tatăl său să-şi caute de muncă, iar în apropiere de casă erau prea multe ateliere de reparaţii de maşini ale Ferrari şi Maserati, aşa că nu putea să nu se oprească la unul din ele.
Priceperea sa de mecanic, însă, l-a dus mult mai departe decât atelierul de după colţ. A muncit cu Stanguellini, a ajuns să-l cunoască pe Caroll Shelby şi să meşterească la Daytona Coupe şi la Ford GT40, apoi şi la Porsche 917. Iar ulterior şi la maşinile lui Jacky Ickx şi Niki Lauda. Ermanno a ajuns nu doar să strângă bolturile la aceste maşini, dar şi să le conducă pe circuit pentru a le testa înainte de cursă, asigurându-se că sunt perfecte pentru momentul competiţiei.
Foto: Ermanno Cuoghi, alături de Niki Lauda, omul căruia îi poartă un respect deosebit

Acest pensionar din Italia de azi a fost în miezul istoriei motorsportului din ceea ce obişnuim să spunem că a fost perioada de aur. Şi încă avem ocazia să-l ascultăm pe acest om acum, povestindu-şi experienţa de la persoana I, din miezul acestor istorii glorioase.
Şi vorbeşte cu atâta cunoaştere şi cu atât respect faţă de marile legende din motorsport, legende pe care le-a cunoscut direct! Iar Ermanno Cuoghi, la rândul lui, merită o admiraţie la fel de mare pentru munca lui de-o viaţă!
Vezi mai jos un video, cu toată această experienţă relatată frumos, cu multă nostalgie şi simplitate, aşa cum puteau fi oamenii de cândva. Poţi include din comenzile player-ului subtitre în engleză sau traduceri automatizată în alte limbi dorite.
0
1,380
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!