(VIDEO) Un motor vechi reparat s-a dovedit a fi mai rapid decât unul nou, într-un experiment pe un Nissan din SUA

13 Iulie 2022, 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Una din cele mai răspândite dileme printre pasionaţii auto ţine de vechi versus nou, sau dacă ceva produs cândva, demult, era mai temeinic şi mai bun decât ceea ce se face în zilele noastre. Această dilemă de bază are o mulţime de variaţii, de la maşini până la componente ale acestora, cum ar fi motoarele. Iar în cazul celor din SUA, cum ar fi motoarele V8, dacă tot sunt iubite atât de mult peste ocean. Un experiment recent făcut în SUA, pe baza a două motoare V8, unul nou şi unul vechi, cumpărat de la dezmembrări de fiare, a relevat un rezultat interesant.
Experimentul a fost făcut de autorii unui canal de youtube, iar aceştia au luat două Nissan-uri 350Z la bază, pe care urmau să monteze cele două motoare. Una din echipe a cumpărat un motor nou din familia LS de la Chevrolet. E un motor V8 de 6,2 litri, care scoate 532 CP. Pe lângă motorul de 20.000 dolari, s-a mai asigurat un buget de 10.000 dolari pentru componente adiţionale.
Echipa cu buget mic a ales un motor V8 din familia LQ9, de 6,0 litri, pe care l-a scos de pe un vehicul aflat în proces de dezmembrare. Motorul, care livra cândva 350 CP, a trebuit desfăcut şi reparat temeinic.
După ce au fost cele două motoare au livrat pe dyno stand rezultate cu o discrepanţă mai mică decât am aştepta — 436 CP vs 397 CP sau 430 CP ş 392 CP în unităţi de măsură americane.
Şi mai interesant a fost rezultatul în viaţa reală pe un circuit, unde în mod constant Nissan-ul 350Z cu motorul vechi reparat s-a dovedit a fi mai rapid decât fratele 350Z cu motor V8 nou!
E un experiment cu multe componente de văzut, deci, şi cu o evoluţie interesantă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,863
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!