(VIDEO) Youtuber-ii din SUA, care au călătorit cu un Ford Lightning electric prin Alaska, au trebuit să folosească un generator diesel ca să poată înainta

31 Iulie 2022, 13:05
Redacţia PiataAuto.md
Mai mult timp în urmă spuneam că autorii unui canal de YouTube din SUA s-au aventurat să meargă din SUA prin Canada şi apoi să parcurgă toată Alaska cu un Ford F-150 Lightning electric către cel mai nordic punct accesibil prin drumuri din SUA. Problema era dublă — Fordul trebuia să fie încărcat la maxim din cauza echipamentelor din benă şi a oamenilor de la bord şi avea să consume mult. Iar pe lângă asta, Alaska e practic lipsită de încărcătoare, deci şi de supercharger-e, iar bateria uriaşă a unei asemenea maşini electrică sporeşte şi mai mult timpul de încărcare la prize obişnuite. Iar dacă mai luăm în considerare şi reţelele de 110-120 V din SUA, atunci totul devine şi mai provocator.
Ei bine, protagoniştii acelei călătorii au revenit acum cu un video în care e relatată în detaliu experienţa traversării Alaskăi. N-a fost deloc uşor, chiar şi la ultima priză publică viteza de încărcare fiind foarte mică şi necesitând ore lungi de aşteptare. Dar, autonomia ar fi trebuit să fie suficientă până la următorul punt de popas, aflat la circa 160 mile depărtare, adică circa 257 km. De facto, însă, autonomia reală n-a fost suficientă, Fordul făcând cu o baterie circa 200 km în asemenea condiţii! Consumul era de 1,8 mile per kWh, ceea ce înseamnă 2,9 km per kWh sau un consum de 34,5 kWh/100 km. Extrem demult, deci.
Aşa că, aceştia au încercat să încarce la un restaurant, însă aveau reţea de 120V, ceea ce ar fi însemnat o veşnicie. Aşa că au recurs la un... generator diesel pentru a încărca pick-up-ul electric. Da, youtuberii nu au avut răbdare să stea cât e nevoie conectaţi la prizele electrice şi au recurs la generator. Chiar şi aşa, ca să ajungă până la punctul următor, în Coldfoot, a fost nevoie să meargă cu viteză redusă. La Coldfoot, odată conectaţi la o priză, maşina le-a zis că au nevoie să se încarce până a doua zi la ora 2 după amiază, după 14 ore.
Foto: Generatorului diesel din bena unui pick-up încarcă pick-up-ul electric alăturat

Vezi mai jos toată epopeea din Alaska, cu acest Ford F-150 Lightning.
0
2,894
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!