(VIDEO) Youtuber-ul din SUA care a rămas fără frâne la Tesla sa Model S Plaid îşi recunoaşte greşelile, dar acuză frânele slabe

7 Iulie 2022, 13:57
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână anunţam că un youtuber din SUA ajunsese într-un accident grav cu Tesla sa din cauza cedării frânelor încinse. Totul se întâmplase pe un circuit, la scurt timp după ce frânele de stoc fuseseră schimbate cu altele mai puternice.
Acum youtuberul a venit şi cu explicaţii adiţionale despre ceea ce s-a întâmplat. În primul rând, acesta s-a ales cu câteva coaste rupte, un mic os la picior fracturat şi mai multe contuzii. În al doilea rând acesta a ţinut să dea explicaţii de ce nici un airbag nu funcţionase şi despre multe alte critici aduse în comentariile la video-ul cu accidentul.
Aşa cum menţionasem în articolul anterior, Tesla sa e aceeaşi care fusese inundată mai înainte, în cadrul unui experiment, după care trecuse prin multe alte experimente chinuitoare, inclusiv o supraîncălzire a sistemului de frânare de stoc. Uşile originale fuseseră scoase, în locul fiind pus scheletul altor uşi, prin urmare niciun airbag nu exista acolo, iar sistemul de senzori era deconectat.
Când a schimbat frânele, youtuber-ul n-a schimbat şi lichidul vechi din sistem, astfel încât mulţi au indicat că anume asta a fost cauza eşuării. Acesta recunoaşte greşeala şi spune că a omis asta, dar oricum acuză Tesla că frânele lui Model S Plaid sunt prea slabe pentru greutatea şi puterea maşinii, şi dacă ar fi fost mai bune, el n-ar fi nimerit într-un asemenea accident.
Lista de greşeli pe care youtber-ul o admite că a făcut-o cu maşina sa şi cu acel experiment e lungă, de la lipsa unei cuşti de protecţie până la o cască elementară în cap. Şi cu toate că are o listă atât de mare de greşeli şi scăpări pe care le recunoaşte, proprietarul de Tesla spune că vinovatul principal e oricum Tesla şi sistemul de frânare al lui Plaid.
Vezi întregul video explicativ al youtuber-ului mai jos, un video care e destul de lung şi detailat, dar trece treptat prin toate aspectele a ce s-a întâmplat.
0
7,135
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!