Volkswagen a dezvăluit noul Amarok, care e construit pe o platformă Ford

8 Iulie 2022, 13:32
Redacţia PiataAuto.md
VW a dezvăluit noua generaţie a pick-up-ului Amarok, doar că de această dată germanii au preferat să facă un parteneriat cu Ford pentru a economisi în costurile de dezvoltare. Aşadar, noul VW Amarok se bazează pe platforma lui Ford Ranger. Şi asta chiar dacă prima generaţie s-a vândut în 830.000 exemplare pe parcursul carierei sale.
Noul VW Amarok a fost dezvoltat în Germania şi Australia şi va fi produs în Africa de Sud. Acesta a crescut niţel în dimensiuni, inclusiv în ampatament şi se laudă mai ales cu capacitatea de a trece prin ape adânci de până la 80 cm, faţă de 50 cm cât putea anterior.
Deşi Amarok foloseşte platforma lui Ford Ranger, gama de motoare rămâne aparent una de VW. Astfel, sub capotă de vor regăsi trei ipostaze ale motorului diesel 2,0 TDI, de 150 CP, 170 CP şi 204 CP, ultima ipostază fiind biturbo. Pe lângă asta, mai există şi un diesel V6 de 3,0 litri, care livrează 241 CP sau 250 CP, în dependenţă de regiune.
VW anunţă şi un motor TSI pe benzină pentru noul Amarok, despre care spune că are 2,3 litri şi 302 CP, însă cilindreea ne duce rapid cu gândul că e acelaşi motor EcoBoost de Ford, de fapt.
De asemenea, cutia de viteze automată e una cu 10 trepte, iar VW n-a folosit anterior asemenea cutii, în timp ce Ford a făcut-o. Prin urmare, e clar că e aceeaşi cutie. La fel şi sistemul de tracţiune integrală e numit 4MOTION dar poate fi unul cu distribuţie variabilă de cuplu, sau distribuţie fixată permanentă.
La interior rădăcinile de Ford se simt şi la mai mult în design, dar şi în sistemul multimedia. Desigur, VW vorbeşte mult despre o ambianţă tipică VW, şi o calitate desăvârşită, dar efectiv, noul VW Amarok e un soi de badge engineering al lui Ford Ranger, cu mici accente pe partea unor motorizări. Şi, fireşte, reducerea de costuri în dezvoltare şi producţie nu se va reflecta neapărat în costurile finale ale maşinii, pentru cumpărători.
Dar, în acelaşi timp, în segmentul vehiculelor comerciale, asemenea colaborări şi împărţiri de platforme sunt un fenomen mai răspândit decât în multe alte domenii, prin urmare şi apariţia unui asemenea VW Amarok era oarecum logică şi predictibilă.
1
3,113
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!