Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Această Dacia 1300 din România e stare excelentă şi azi şi face distanţe lungi fără probleme

9 August 2022 - 10:17
Redacţia PiataAuto.md
Unele maşini clasice sunt restaurate cu grijă, apoi sunt ţinute mai mult ascunse în garaj, iar ieşirile sunt mai mult pentru defilări scurte. Această Dacia 1300 din Vaslui, însă, deşi e fabricată în 1973, circulă mult mai frecvent, trece ITP-ul cu regularitate, şi se avântă şi-n călătorii de distanţe lungi fără nicio problemă.
Imaginile din acest articol sunt făcute la RAR Vaslui, acolo unde maşina a venit să treacă de curând ITP-ul. L-a trecut cu brio fără cea mai mică obiecţie, iar cei de la RAR nu şi-au ascuns admiraţia pentru maşina de 49 de ani vechime, care e în continuare în stare mecanică superbă.
O privire sub capotă confirmă grija pentru mentenanţă, care o are proprietarul. Maşina şi-a păstrat detaliile autentice şi pe caroserie, şi la interior, ba chiar şi dimensiunea anvelopelor e cea corectă, iniţială.
Anul trecut, în 2021, această Dacia, poreclită Egreta de proprietarul său, a participat la rariul Carpaţi Retro 2021, din Arad spre Timişoara. Doar că exemplarul ăsta de Dacia 1300 n-a fost transportat pe vreo platformă până acolo şi înapoi, ci a călătorit pe propriile roţi de la Vaslui la Arad, pe o distanţă de circa 700 km, apoi a defilat alături de alte clasice pe o distanţă de sub 100 km până la Timişoara, după care Dacia a revenit din nou pe propriile roţi spre casă, pe o distanţă de încă peste 650 km. Deci, aproape 1.500 km parcurşi de o Dacia 1300 din 1973 n-au fost o problemă, iar maşina n-a manifestat nici cea mai mică problemă pe toată această distanţă!
Multitudinea de abţibilduri de pe geamul acestei Dacia spune multe. E clar, maşina e tratată cu profundă pasiune de proprietarul ei, iar ea-l răsplăteşte cu asemenea călătorii lungi din care lipsesc problemele mecanice şi rămâne doar satisfacţia condusului unei maşini de suflet.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter