Acesta e Bentley Mulliner Batur, un model cu inginerie actuală şi motor W12, dar cu design împrumutat din viitor, de la viitoarele modele electrice

23 August 2022, 13:23
Ilie Toma
Bentley se pregăteşte intens de o nouă epocă, în care modelele sale vor deveni electrice, iar acea nouă trebuie să vină într-un mod fascinant, consistent şi copleşitor pentru a plasa Bentley pe o treaptă ierarhică la fel de superioară precum e percepută azi. Aşa că Bentley ia lucrurile pas cu pas, pregătindu-se minuţios de acea epocă, iar acum a ales să prezinte designul viitoarelor modelele electrice, însă nu pe un concept sau pe un prim model electric, ci pe un model actual, cu motor de şcoală veche, W12. Anume asta e noul Bentley Mulliner Batur, un model cu inginerie actuală, dar cu design împrumutat din viitor, de la viitoarele modele electrice.
Vorbim, aşadar, de un model ce va fi produs într-o serie foarte limitată, de doar 18 exemplare, şi asta deoarece acest design va fi transpus în realitate prin munca manuală a carosierilor de la Mulliner, care vor ştanţa piesele după metodele tradiţionale.
Tradiţional va fi şi sistemul de propulsie al acestei maşini, chiar dacă designul e împrumutat din viitoare epocă electrică. Bentley Mulliner Batur va face uz de acelaşi legendar motor W12 al grupului Volkswagen, de 6,0 litri, elaborat acum 20 de ani şi desăvârşit pe parcursul anilor. Însă cei de la Bentley îşi anunţă fanii deja oficial — motorul W12 e pe cale să intre în faza sa de plecare în istorie, iar maşina de acum beneficiază de una din cele mai maturate forme ale acestuia, cel mai probabil şi ultima.
În ipostaza sa de pe noul Mulliner Batut, motorul va livra mai multă putere şi cuplu decât a făcut-o vreodată — 740 CP şi 1.000 Nm de cuplu maxim! Şi o face datorită a două turbosuflante şi intercooler-e.
E de prisos să mai menţionăm că şi habitaclul e unui desăvârşit, în care clienţii se pot alinta până la alegerea originii pielii de pe scaune, iar dacă se va dori, pot exista şi elemente create din aur de 18 karate.
Toate astea fiind spuse, probabil nu ne vom mira să auzim că un asemenea Bentley costă 1,6 milioane de lire, fără vreo taxă inclusă, deci vreo 2 milioane de euro şi chiar mai mult cu tot cu taxe. Şi toate cele 18 exemplare au fost vândute deja, încă înainte de anunţarea publică despre acest model.
1
1,142
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!