Acesta e Zeekr 009, un nou van electric de 5,2 metri lungime din China, care promite o autonomie de peste 700 km

8 August 2022, 14:44
Redacţia PiataAuto.md
Marca Zeekr poate fi absolut necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi, ceea e un fapt perfect explicabil, întrucât e una nouă, dedicată doar automobilelor electrice şi lansată în 2021, de către cei de la Geely. Şi acesta e abia al doilea model anunţat, iar faptul că e un van, spune multe despre popularitatea neaşteptată, în creştere puternică, pe care o capătă van-urile mari în China în ultimul timp. Aşadar, Zeekr 009 e un nou van electric, mai mare decât Toyota Alphard în dimensiuni, mai mare şi decât R-Class-ul de cândva, şi e totodată excepţional de lat şi înalt. Deşi pretinde că e în continuare un autoturism, e mai apropiată de dimensiunile unui V-Class cu ampatament mărit.
Despre Zeekr 009 se cunosc deocamdată puţine detalii tehnice exacte, ba chiar şi imaginile din acest articol sunt singurele publicate deocamdată de producătorul chinez. Dar informaţiile vehiculate în China, însă, acesta promite o autonomie de 700 km în ciclu mai teoretic, aplicat în patria sa. Se spune, de asemenea, că vor exista versiuni cu un singur motor, dar şi cu electromotoare pe ambele punţi şi tracţiune integrală, iar bateria ar urma să fie de peste 125 kWh, până spre 135 kWh în varianta cu cea mai mare autonomie.
Modelul se mai laudă cu un număr imens de LED-uri încorporate în blocurile sale optice, număr care s-ar apropia de 600 în total.
Maşina are 5,2 metri lungime, 2.02 metri lăţime şi 1,87 metri înălţime, cu un ampatament de 3,2 metri. Cu asemenea dimensiuni şi o baterie atât de mare, ne putem aştepta cu siguranţă la o greutate de circa 2,8-3,0 tone.
0
2,173
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!