Acesta e noul camion de distanţe lungi Western Star 57X, dezvăluit în SUA, cu forme clasice americane şi inginerie de Mercedes Actros

10 August 2022, 15:54
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă vorbim de un model nou, proaspăt lansat în SUA, formele acestuia sunt tipice şi clasice, ingineria foloseşte reţete bine verificate în timp, cu motoare diesel, iar confortul şi spaţiul interior e în diapazonul a ceea ce trebuie să aibă camioanele din SUA. Toate astea ar fi fireşti şi am putea spune că producătorii americani sunt altfel decât cei din Europa, dacă marca Western Star n-ar aparţine de 20 de ani încoace celor de la Mercedes, din Germania. Iar asta a făcut ca o mare parte din ingineria noului model să vină de la modelul european de vârf pentru autostrăzi, Mercedes Actros.
Totuşi, camionul a fost dezvoltat pentru preferinţele americane, iar asta a însemnat o inginerie simplă în esenţă, durabilă şi fiabilă. Cabina e una cu capotă în continuare şi ea poate avea cel puţin o zonă generoasă de dormit, iar dacă se bifează şi dimensiuni opţionale, atunci ea poate deveni un adevărat apartament la bord cu dotări de confort excepţionale.
Variantele de şasiu sunt tipice cerinţelor pieţei din SUA, însă motoarele vin toate de pe Actros. Dar ele sunt produse în SUA, de către cei de la Detroit Diesel, companie percepută ca una americană, dar deţinută de germani. Şi motoarele nu poartă nume de cod germane, cum ar fi OM şi o combinaţie de trei cifre, ci un nume american, spre exemplu DD16 sau DD13. Dar, în esenţă, sunt aceleaşi propulsoare, cu un sistem de injecţie adaptat la combustibilul local şi cu parametri de putere uşor diferiţi.
Pe noul Western Star 57X, pot fi amplasate motoare de la 370 CP la 600 CP. Iar acestea sunt cuplate la o cutie de viteze identică celei de pe Actros. Şi axele sunt de producţie Detroit, preluând o parte din ingineria germană.
Camionul are şi un sistem multimedia ce aminteşte de Actros şi va fi echipat şi cu senzori şi camere pentru cruise control active, frânări automate de urgenţă şi chiar un sistem de ajutorare la vizibilitatea în zone oarbe.
Deci, cu alte cuvinte, acesta e vărul american al lui Mercedes Actros, creat aşa cum îl vor şoferii de camioane de acolo, cu preferinţele lor de spaţiu şi confort.
Iar cei mai creativi vor putea să-l transforme într-un camion personalizat, cu o prezenţă unică.
0
10,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!