Acesta e un Mercedes G-Class blindat, mai lung decât un Maybach S-Class, creat de un atelier din Germania

27 August 2022, 11:40
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes G-Class este de mult timp unul din modelele preferate de atelierele de blindaj, datorită construcţiei pătrăţoase, cadrului dur care rezistă greutatea suplimentară, motoarelor mari şi capacităţilor de trecere. Şi apoi, mulţi dintre cei care-şi doresc maşini blindate se întâmplă se aibă o predilecţie specială şi pentru designul lui G-Class. Acum, însă, atelierul Klassen din Germania a creat o versiune extra alungită a lui G 63 AMG, care e mai lungă decât Mercedes-Maybach S-Class.
Şi asta chiar dacă Klassen avea deja un G-Class uşor alungit anterior. Noua versiune, însă, are 5.897 mm, iar privită din lateral, are patru geamuri care sar în evidentă. Cele două uşi sunt separate şi efectiv zona dintre ele este şi cea adăugată, de 1.016 mm lungime.
Efectiv, vorbind, însă, avem de-a face cu o maşină tăiată în două şi alungită, chiar dacă vorbim de standarde de siguranţă şi procese corecte. Totuşi, odată ce şi ampatamentul maşinii a crescut până la 3,85 metri, iar ecartamentul a rămas acelaşi, ţinuta de drum în viraje poate avea de suferit semnificativ, mai ales dacă luăm în considerare tona de greutate în plus datorată lungimii şi blindajului. Blindajul e unul consistent, făcut să reziste şi puştilor de mare calibru, şi minelor.
Doar că mai există o problemă cu acest G-Class. Nici măcar cei de la Klassen nu sunt convinşi că va vrea cineva să cumpere un asemenea G-Class alungit, aşa că nu au produs niciunul, nici măcar de prezentare, iar imaginile pe care le-au publicat sunt generate digital. Prin urmare şi ţinuta de drum a maşinii e una simulată digital, fără a fi testată în viaţa reală. Aşa că primul sau primii cumpărători care se vor încumeta să plătească vreun milion pe maşina asta, ar putea avea parte de surprize.
0
1,641
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!