Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Al patrulea caz în care bateriile lui Jaguar I-Pace iau foc spontan în SUA ar putea semnala un fenomen

3 August 2022 - 13:54
Redacţia PiataAuto.md
De curând, încă un proprietar de Jaguar I-Pace din SUA şi-a făcut cunoscut cazul său presei, raportând incendiul pe care maşina sa l-a suferit la 17 iunie, acest incendiu fiind al 4-lea la număr în SUA pentru acest model. Proprietarul, pe nume Gonzalo Salazar, trăieşte în Florida şi şi-a cumpărat Jaguar-ul electric nou în 2020. Spune că maşina nu i-a creat vreo problemă până în iunie 2022.
Seara a pus maşina în priză la încărcare, în garaj. Dimineaţă acesta şi-a scos maşina din priză, a făcut o scurtă călătorie cu ea, şi a revenit înapoi, punând-o în garaj şi lăsând uşa deschisă. Peste ceva timp a auzit pocnituri şi când a mers în garaj, a găsit maşina învăluită de fum. Prima idee a fost de a scoate maşina din garaj, pentru a-şi proteja casa. Spre uimirea lui, maşina a putut fi pornită şi mişcată, iar proprietarul a scos-o în mijlocul drumului, mai departe de casa sa şi ale vecinilor.
A mers în casă să sune la serviciul de asistenţă Jaguar, dar până a revenit, maşina era deja în flăcări, aşa că a chemat şi pompierii. Maşina a ars cu multiple pocnituri şi împrăştieri de scântei. Pompierii au luptat cu focul profesionist, dar până la stingerea flăcărilor din maşină n-a mai rămas aproape nimic, decât partea sa frontală.
Jaguar a luat maşina pentru a o investiga, însă investigaţia a fost suspendată deoarece reprezentanţa n-a avea un loc sigur unde s-o mute fără a risca reincendierea rămăşiţelor de baterii. Între timp, compania de asigurări a declarat-o daună totală, însă producătorul nu se grăbeşte cu investigarea cauzelor, zice proprietarul.
Problema e că Jaguar I-Pace foloseşte baterii LG din aceeaşi generaţie ca şi Chevrolet Bolt şi Hyundai Kona EV, iar cele două modele au avut deja parte de un recall în America de Nord, din aceeaşi cauză a riscului de incendii. Prin urmare, al 4-lea caz la număr pentru o arie geografică atât de mare poate să nu sune ca o statistică gravă, însă ar putea semnala totuşi o problemă care se poate repeta, iar când e vorba de siguranţă, autorităţile americane ajung repede să impună un recall, dacă producătorul nu acţionează de bună voie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter