Amenzi usturătoare şi o maşină confiscată de instanţă pentru trei tineri care s-au întrecut pe autostrăzi în Germania şi s-au filmat

25 August 2022, 15:42
Redacţia PiataAuto.md
Germania are din 2020 încoace legi mult mai dure pentru cei ce se aventurează în curse neautorizate de stradă. Chiar dacă germanii sunt adepţii autostrăzilor fără limită de viteză, poliţia e la fel de strictă cu cei care încurcă libertatea de a merge rapid acolo unde e permis cu întrecerile între maşini în zone unde viteza e limitată. Trei tineri, investigaţia cărora a început încă în 2021, au ajuns acum la etapa deciziilor instanţelor de judecată, iar pedepsele sunt de o duritate exemplară.
În martie 2021, cei trei tineri amici, conducând un Audi R8, un Mercedes C63 AMG şi un BMW M3, s-au luat la întrecere printr-un tunel din Dusseldorf, unde limita de viteză e de 80 km/h. Un martor i-a denunţat la poliţie, iar poliţia a găsit confirmarea faptei în imaginile de pe camerele de supraveghere, constatând existenţa întrecerii şi atingerea unor viteze de până la 176 km/h. Au demarat o investigaţie şi au văzut că cei trei tineri se filmaseră de alte câteva ori în întreceri similare. Un video publicat de unul dintre ei, şi anume şoferul de Mercedes, îl arăta gonind cu ceva timp mai înainte pe un segment de autostrada A3 cu 305 km/h, în timp ce se întrecea cu amici de-ai săi. Problema e că acel segment e limitat la 120 km/h.
Prin urmare, poliţiştii au mers atunci la cei trei tineri acasă şi le-au confiscat permisele de conducere dar şi Mercedesul şi Audi. BMW-ul tocmai fusese vândut de proprietarul său. Poliţia pregătise şi cazul pentru instanţa de judecată, iar de curând au fost emise şi verdictele.
Întrucât şoferul de Audi şi-a recunoscut vina şi a convins poliţia că şi-a înţeles fapta, s-a ales cu o amendă de 2.700 euro şi un an de suspendare a permisului. Ceilalţi doi şoferi au contestat deciziile şi au ajuns în instanţă. Aceştia s-au ales cu câte o amendă de 6.000 euro, şoferul de BMW cu permisul suspendat pe 18 luni, iar cel de Mercedes — pe 2 ani. Iar pentru recidivă şi filmarea cursei la 305 km/h, proprietarul de Mercedes va rămâne şi fără maşina sa, fiind dispusă confiscarea definitivă a acesteia. Cei doi şoferi au depus şi un apel în instanţă, încercând să scape ceva mai blând, dar se pare că şansele nu sunt foarte mari. Acest caz arată că maşinile confiscate de poliţia din Germania pentru curse nu sunt doar o măsură temporară, ci pot deveni o confiscare permanentă în cazuri grave. Iar în acest caz, filmarea şi publicarea permanentă a acestor video-uri periculoase şi sfidătoare pe reţele sociale a fost elementul hotărâtor, care a determinat poliţia să pedepsească exemplar autorii.
1
7,098
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!