Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

CATL, cel mai mare producător de baterii din lume, va construi o nouă fabrică în Ungaria

15 August 2022 - 11:51
Redacţia PiataAuto.md
CATL, companie care este în prezent cel mai mare producător de baterii din lume, şi-a anunţat planurile de a construi o nouă fabrică de dimensiuni imense în Ungaria, unde va produce baterii pentru maşini electrice, urmând să le livreze unor producători precum Mercedes şi BMW, dar şi altor mărci din industrie.
CATL e o companie lansată doar un deceniu în urmă şi până acum un an ajunsese printre cei mai mari producători globali. După ce Tesla a inaugurat fabrica sa din China, iar CATL a furnizat cea mai mare parte a bateriilor, compania s-a detaşat mult de concurenţă, obţinând o poziţie clar delimitată de lider global în producţia de baterii. Între timp, cei de la CATL au anunţat planurile aprobate de autorităţile germane pentru construcţia unei fabrici în Germania, iar acum a doua fabrică din Europa şi cea mai mare de pe continent urmează a fi construită lângă Debrecen, Ungaria.
Noua fabrică din Ungaria va însemna investiţii uriaşe de 7,34 miliarde de euro şi va avea o capacitate de producţie anuală de 100 GWh în capacitatea cumulată a bateriilor. CATL a anunţat că a ales Ungaria datorită proximităţii faţă de mai multe fabrici ale Mercedes, BMW, grupurile Stellantis şi VW. Construcţia fabricii va începe în acest an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter