Camioanele Tatra, clasice şi actuale, luptă acum în Cehia alături de pompieri în cel mai puternic incendiu forestier, în rezervaţia Elveţia boemă

2 August 2022, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Un incendiu devastator a cuprins la sfârşitul săptămânii trecute rezervaţia naturală Elveţia boemă din nord-vestul Cehiei, cunoscută pentru relieful pietros, văile sălbatice şi cascadele de acolo. Până vineri, incendiul s-a extins la o suprafaţă de peste 1.000 hectare, devenind astfel cel mai grav incendiu forestier din istoria Cehiei. Abia ieri seară pompierii au anunţat că au localizat incendiul şi la ora redactării acestui articol ei încă luptă pentru stingerea focului, suprafaţa de intervenţie reducându-se la 600 de hectare.
În lupta cu focul au fost antrenate 200 de autospeciale de pompieri, 5 avioane şi 18 elicoptere, inclusiv 12 din Germania, întrucât rezervaţia naturală se află la hotar cu Germania. Au fost scoase în acţiune şi o mare parte din camioanele de pompieri Tatra din întreg vestul, centrul şi nordul Cehiei.
Camioanele Tatra au fost desfăşurare mai ales în cele mai greu accesibile zone din relieful dificil al rezervaţiei naturale, acolo unde capacităţile lor de înaintare au fost necesare de această dată într-o situaţie critică, de viaţă reală.
Printre ele s-au numărat până camioane clasice Tatra, construite cu multe decenii în urmă, care continuă să mai facă parte din dotarea pompierilor cehi.
Dar, fireşte, au fost mult mai multe camioane Tatra mai moderne, cele mai performante putând transporta până la 21 de tone de apă în cisterna lor, în timp ce înaintează spre locurile greu accesibile din rezervaţie.
Imaginile acestui articol sunt captate de înşişi pompierii cehi, care au publicat acum câteva ore o scurtă galerie foto în reţelele sociale, într-un gest de respect şi mulţumire pentru aceste camioane, autohtone pentru ei, care le servesc cu dârzenie în aceste clipe grele.
Imediat după publicarea primelor poze, mai mulţi pompieri au adăugat şi imaginile lor cu camioanele de intervenţie Tatra, din zone şi mai izolate din timpul luptei cu incendiul.
În asemenea cazuri, când lichidarea incendiilor durează zile în şir, pompierii luptă în ture de obicei, însă camioanele de intervenţie rămân implicare în continuu, ieşind doar pentru realimentări cu combustibil şi umplerea cu apă a cisternelor.
Acest incendiu e un context trist şi regretabil în care aceste camioane de pompieri Tatra şi-au demonstrat acum capacităţile, dar ingineria lor e concepută tocmai pentru a face faţă provocărilor reale de viaţă reală, oricât de dificile ar fi acestea.
0
1,553
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!