Chişinăul, curăţat pe parcursul întregii nopţi şi dimineţi de urmările furtunii de ieri

10 August 2022, 08:18
Redacţia PiataAuto.md
Seara de ieri a însemnat una din cele mai puternice furtuni din ultimii ani, care s-a abătut asupra Chişinăului, cu sute de copaci răsturnaţi de vânt şi grindină, cu zeci de străzi inundate, bucăţi de asfalt rupte, zeci de maşini avariate de copacii căzuţi sau de apă. Au fost acoperişuri de case luat de vânt, oameni căzuţi în găurile formate în asfalt, iar o persoană a şi decedat, aparent în urma electrocutării din cauza unui fir rupt, căzut alături în apă. A fost, deci, o adevărată calamitate naturală, care a fost simţită, însă, nu în toate sectoarele capitalei, ci mai ales în partea sa nord-estică, în sectoarele Ciocana, Poşta Veche şi Râşcani.
Foto: Strada Petricani din Chişinău, aseară

Aseară târziu haosul creat de furtună încă mai persista în oraş. Mai multe servicii ale primăriei, însă, au început încă de aseară procesul de curăţare a celor mai grave urmări şi resturi. Toată noaptea s-a lucrat intens în cele mai afectate sectoare, pentru cele mai urgente intervenţii.
La orele dimineţii, încă mai există străzi care au copaci căzuţi pe ele, care trebuie ocoliţi, încă se mai văd găuri imense de asfalt, reparaţia cărora va dura ceva mai mult, dar o mare parte din cele mai grave blocaje, cel puţin de pe arterele mai circulate, au fost înlăturate. Munca mai continua şi la orele dimineţii, iar unele urmări cu siguranţă vor necesita mai mult timp pentru reparaţii.
În mod tradiţional, foarte mulţi şoferi care au înaintau cu maşinile prin ape adânci s-au pomenit cu plăcuţele de înmatriculare căzute, iar pe grupurile de pe Facebook oamenii fac în aceste momente schimb activ de informaţii despre numerele pierdute sau găsite. Întotdeauna în asemenea cazuri, INSP spune că plăcuţele găsite pot fi aduse la sediul lor sau lăsate oricărui echipa de poliţie întâlnit în cale, iar acestea vor fi transmise ulterior proprietarilor maşinilor cu ajutorul poliţiei.
0
1,048
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!