Cum ar arăta o motocicletă Tesla dacă ar ajunge să fie produsă, în viziunea unui designer spaniol

1 August 2022, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
Tesla produce automobile electrice şi camioane, dar nu şi motociclete, deocamdată. Şi nici măcar în planurile îndepărtate ale celor de la Tesla n-a răsunat vreodată foarte clar ideea de a se ajunge la o etapă în care am putea vedea şi lansarea unei motociclete cu emblemă Tesla. Un designer spaniol din Valencia, pe nume Victor Rodriguez Gomez, însă, consideră că a venit timpul pentru asemenea planuri şi a prezentat lumii viziunea sa de design, a felului în care ar trebui să arate o motocicletă Tesla.
Acesta i-a dat şi o denumire motocicletei Tesla desenate de el — Model M. Iar designul vehiculului electric pe două roţi s-a vrut a fi unui simplu şi direct în aparenţă, chiar dacă presupune soluţii complexe la nivel de inginerie. Spre exemplu, roţile sunt susţinute nu de o furcă ce ar ajunge până la un ax central, ci de conturul jantei. Jantele au tot spaţiul din interiorul circumferinţei absolut gol. Tot în punctul de susţinere ar urma să se realizeze şi frânarea.
În mod similar şi roata spate e suspendată de două suporturi mediane, susţinute şi de un amortizor plasat ceva mai sus. Nu e foarte clar cum se va desfăşura propulsia — fie printr-un arbore cardanic spre roată, propulsat electric, fie prin electromotoare integrate în suport. Dar, trebuie să recunoaştem că ideea de design arată bine, dacă inginerii ar reuşi să găsească o soluţie de integrale a propulsiei şi frânării.
Formele rectangulare ale motocicletei sunt inspirate de la Cybertruck, fiind şi foarte compacte în acelaşi timp. Ghidonul are mânere care se pliază în blocul central, iar pornirea motocicletei presupune prezenţa unui bloc detaşabil, unde e integrat şi sistemul multimedia, şi un spaţiu de depozitare. Cu alte cuvinte, când îţi parchezi motocicleta, iei acel bloc cu tine, iar motocicleta nu mai poate fi pornită şi furată.
Sunt foarte puţine şanse ca designul acestei motociclete să ajungă pe o viitoare creaţie de serie Tesla, dar Victor Rodriguez Gomez s-a făcut cu siguranţă remarcat printr-un design inspirat şi complet, a unei motociclete care s-ar distinge din mulţime şi chiar ar merita luată în considerare de Tesla.
0
1,437
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!