Elon Musk anunţă că sistemul de internet prin sateliţi Starlink va transmite date direct telefoanelor mobile şi automobilelor Tesla

26 August 2022, 09:31
Redacţia PiataAuto.md
Elon Musk a făcut un anunţ important astă dimineaţă, dezvăluind că versiunea nouă, Starlink V2, a sistemului de internet prin sateliţi, dezvoltat de compania SpaceX, pe care o conduce, va transmite date direct către telefoane mobile, eliminând necesitatea unor antene parabolice şi a modemelor, necesare în prezent. Astfel, oricine îşi va perfecta un abonament va putea beneficia de internet pe telefonul său mobil, inclusiv în zonele în care reţelele obişnuite de telefonie nu ajung.
Totuşi, Elon Musk menţionează că viteza va fi de circa 2-4 Mbps per celulă de suprafaţă, deci e potrivită pentru text şi voce, dar nu asigură o conexiune de bandă largă pentru trafic intens. De asemenea, fiind întrebat dacă automobilele Tesla vor putea şi ele comunica prin protocol similar cu sateliţii Starlink, Elon Musk a confirmat şi acest lucru. Teoretic, şi alţi producători ar putea beneficia de acest sistem dacă şi-ar dori, achitând taxe pentru accesul la sistemul de sateliţi.
La această etapă, cifra de 2-4 Mpbs care va trebui divizată la câteva telefoane ce ar putea folosi sistemul în suprafaţa unei celule de recepţie nu sună ca o viteză foarte mare, însă ea va fi deja suficientă pentru utilitatea acesteia în multiple situaţii de viaţă. Iar cel mai important e că anunţul de acum ne arată direcţia spre care vom evolua la acest capitol — în câţiva ani avem toate şansele să beneficiem de viteze echivalente cu 3G şi 4G direct de la aceşti sateliţi, iar asta înseamnă că acest sistem are toate şansele să facă operatorii actuali de telefonie mobilă irelevanţi, nemaifiind nevoie de tehnologiile lor nici la nivel de voce, nici la nivel de trafic de date.
0
1,316
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!