Gata cu vehiculele improvizate pentru cei care fac curăţenie în Chişinău, după zeci de ani primăria a achiziţionat unelte elementare pentru aceştia

10 August 2022, 09:26
Redacţia PiataAuto.md
Unul din paradoxurile care s-au perpetuat pe parcursul a zeci de ani în Chişinău era lipsa uneltelor decente din dotarea muncitorilor antrenaţi în măturarea şi curăţarea străzilor. Deşi unele alei mai mari erau deja curăţate mecanizat cu ajutorul unor micro camioane, pe străzile şi zonele care erau curăţate manual se muncea cu mătură din crengi şi, paradoxal, nişte vehicule improvizate de muncitori, de obicei din cadrul unor cărucioare vechi de copii, peste care se punea un vas în care se depozita gunoiul.
Sursa foto: Facebook / Alex Buretz

Da, paradoxal, dar până în prezent, în secolul XXI, muncitorii din Chişinău erau nevoiţi să folosească asemenea unelte, pentru că altele mai bune nu primeau de la serviciile primăriei, iar acest aspect era cu totul neglijat de toţi care au administrat oraşul.
Sursa foto: Facebook / Alex Buretz

Ieri, în sfârşit, regia responsabilă de curăţarea acestor spaţii din oraş a anunţat că a cumpărat 100 de asemenea vehicule civilizate. E un lucru într-atât de elementar, încât aproape e ruşine să-l mai menţionăm, însă e mai mare ruşinea că până în prezent s-a muncit cu asemenea utilaje primitive ca şi cele de mai sus.
Pe lângă asta, muncitorii vor primi şi mături noi, produse de asociaţia orbilor din Moldova, susţinându-se astfel producţia acestora.
0
1,795
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!