Mai mulţi proprietari de Tesla cu volan yoke din SUA se plâng că acesta se uzează prea repede

25 August 2022, 10:57
Redacţia PiataAuto.md
La ceva mai mult de un an de la debutul unei noi forme de volan pe unele modele ale sale, poreclită drept „yoke” şi asemănătoare cu o manetă de pilot sau un volan care e pur şi simplu privat de partea superioară circulară, mai mulţi proprietari de Tesla din SUA au stârnit un val de plângeri pe Twitter despre faptul că volanul yoke s-ar uza prea repede, uneori la doar 12.000 mile, adică 19.000 km.
Toate căptuşelile de volan pot manifesta semne de uzură în timp, însă asta se întâmplă de obicei după sute de mii de kilometri, nu doar 18-30 mii km, ca în cazurile raportate de proprietarii Tesla. Volanul de mai jos, de exemplu, e ros până la textura de sub cătuşeală, iar maşina are doar 12.000 mile.
Un alt utilizator, autor al unei pagini dedicate maşinilor electrice numită The Kilowatts, a raportat că semnele de uzură pe maşina sa au apărut la 24 mii mile parcurse, adică circa 38.000 km. Iar Kevin, autorul unor pagini urmărite de milioane de oameni pe YouTube şi Twitter cu numele Meet Kevin, a raportat că volanul maşini sale a dat semne de uzură la doar 4.000 mile parcurse, adică nici 6.500 km!
În toate cazurile e vorba de eroziuni fie în locurile de sus laterale, fie în zonele inferioare. Se pare că Tesla n-a ţinut cont că o formă diferită a volanului poate însemna ale punte de apăsare şi contact ale mâinilor şoferilor, iar un material prea slab, folosit pentru căptuşire, s-a dovedit pasibil de uzură prea rapidă. Tesla nu a comentat deocamdată aceste plângeri ale proprietarilor, însă unii dintre ei au menţionat că Tesla schimbă volanul uzat pe garanţie, fără prea multe întrebări. Ce vor face cei care vor deţine maşini cu garanţia expirată, rămâne deocamdată necunoscut.
0
1,437
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!