Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mister elucidat: cele 4 motocicletele BMW din dotarea poliţiei din Moldova, care pot atinge 217 km/h, au fost donate de poliţia din Germania

8 August 2022 - 15:50
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, pe străzile Chişinăului au fost văzute mai multe motociclete BMW noi, de poliţie, iar atunci le-am solicitat celor de la INSP să ne spună mai multe despre acestea. Poliţia ne-a confirmat că e vorba motociclete venite de curând în dotarea sa, fiind vorba de 4 exemplare BMW R1200RT, cu motor boxer în 2 cilindri, care pot atinge 217 km/h. Partea misterioasă era că motocicletele se anunţau a fi noi, cu 0 km la bord, însă erau fabricate în 2008.
Le-am solicitat atunci explicaţii suplimentare celor de la INSP, pentru a înţelege de unde provin aceste motociclete, dacă au fost ele cumpărate în vreo licitaţie sau au fost donate de cineva şi cum de s-a făcut că s-au conservat cu parcurs infim vreme de 14 ani.
Poză simbol

La aproape o lună distanţă, am primit un răspuns oficial de la INSP — cele 4 motocicletele au fost donate poliţiei din Moldova de către poliţia din landul Baden-Württemberg din Germania. Donarea a avut loc în mai 2022, iar gestul a fost unul prin care poliţia din landul german şi-a manifestat susţinerea faţă de colegii din Moldova. În răspunsul INSP către redacţia noastră se confirmă că motocicletele sunt fabricate în 2008, însă se menţionează că acestea „au înregistrat parcurs, iar starea acestora corespunde tuturor cerinţelor tehnice”. Deci, o nouă confuzie legată de menţionarea iniţială a 0 km parcurşi, faţă de răspunsul oficial de acum.
După noi, o asemenea donaţie din partea poliţiei germane putea fi comunicată mult mai simplu şi transparent şi, fiind vorba de o donaţie, nu era absolut nicio problemă să se anunţe din start şi parcursul, şi vârsta, or, aceste motociclete cu siguranţă pot încă servi poliţiei din Moldova încă mult timp.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter