Moldova a recepţionat 48 de tractoare japoneze Kubota 4x4 pentru vii şi livezi, accesibile mai ales agricultorilor tineri

1 August 2022, 09:33
Redacţia PiataAuto.md
Japonia are o istorie prea puţin ştiută de asistenţă admirabilă a Republicii Moldova, mai ales în domeniul agricol şi medical. Parte din aceste programe de asistenţă e şi o partidă de 48 de tractoare japoneze Kubota, livrată recent în Moldova, în cadrul unui acord de împrumut între cele două ţări, cu 0,1% dobândă anual. În condiţiile inflaţiei actuale, o asemenea rată a dobânzii e şi mai benefică pentru Moldova.
Ei bine, cele 48 de tractoare livrate acum în Moldova sunt disponibile pentru a fi cumpărate de agricultorii moldoveni în rate, prin Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii (ADMA). Agricultorii eligibili pot achita 50% din preţ iniţial, după care 25% peste 12 luni şi încă 25% peste alte 12 luni. Tinerii agricultori, însă, de până la 35 de ani sau afacerile în agricultură gestionate de femei pot achiziţiona tractoarele şi cu 25% rată iniţială.
Tractoarele japoneze livrate acum sunt de model Kubota M8540 şi sunt destinate mai ales lucrărilor din vii şi livezi. Ne-a fost interesant să aflăm mai multe date tehnice despre acestea. Aşadar, sunt tractoare cu tracţiune 4x4, propulsate de un motor turbodiesel de 4 cilindri în linie, răcit cu lichid, cu injecţie directă, care dezvoltă 84,6 CP, dintr-o cilindree de 3,8 litri. E interesant că transmisia tractorului are 10 trepte, atât pentru deplasarea în faţă, cât şi pentru marşarier.
Tractorul cântăreşte doar 2,18 tone şi are 3,64 metri lungime. Are sistem de aer condiţionat în cabină, iar producătorul japonez se obligă să furnizeze piese originale de schimb şi consumabile pentru minim 10 ani de la data livrării.
Bineînţeles, ne-a interesat şi preţul unui asemenea tractor pentru agricultorii moldoveni, or, date fiind facilităţile, ar trebui să fie unul mai special. Am contactat ADMA şi ni s-a spus că la achiziţia în rate preţul e de 608.000 lei, iar la achitare integrală iniţială e de 590.000 lei.
1
4,560
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!