Moldova are prima femeie pilot, care, la doar 23 ani, pilotează o aeronavă Airbus A320

22 August 2022, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
Surprinzător că se întâmplă abia acum, dar Moldova are de curând prima femeie pilot, care şi-a luat licenţa şi operează în cadrul Air Moldova, conducând de două luni încoace o aeronavă Airbus A320, informează Air Moldova făcând referire la un reportaj al TVR Moldova.
Alexandra spune că de mic copil visa la această profesie şi a perseverat pentru a obţine studiile şi licenţa în acest domeniu. Ea şi-a făcut studiile la Academia de Aviaţie din Lituania, apoi a făcut practica în Spania. Studiile au necesitat o investiţie financiară foarte mare, spune Alexandra, însă profesia merită tot efortul şi banii investiţi.
Alexandra are abia 80 de ore de zbor făcute pe aeronava până la momentul în care cei de la Air Moldova au anunţat despre ea, dar cu siguranţă aceste ore vor creşte rapid. În prezent, aşa cum se cuvine piloţilor începători, rolul ei e de pilot secund, alături de căpitanul aeronavei, iar după împlinirea unui anumit număr de ore de zbor şi confirmarea calificărilor, poate deveni şi căpitan de aeronavă.
Alexandra spune că certificările pe care le are i-ar fi putut permite să se angajeze în oricare ţară din UE, dar a preferat să vină acasă, pentru a fi lângă familia sa, şi spune că nivelul salariilor nu a fost factorul decisiv. Vrea să muncească în ţara sa, chiar dacă munca de pilot presupune traversarea unor mari părţi de mapamond aproape în fiecare zi. Când aterizează în Moldova, însă, simte întotdeauna că revine acasă.
0
10,386
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!