Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Jeep Grand Wagoneer poate avea caroseria cu decor de lemn, aşa cum se obişnuia cândva, prin anii 70

5 August 2022 - 13:58
Redacţia PiataAuto.md
Jeep are de ceva timp în producţie o nouă generaţie a unui SUV mare, cel mai mare din gamă, numit Grand Wagoneer, folosind un nume care a fost legendar cândva în gama Jeep. Iar unul din atributele prin care s-a memorat acel model Jeep, fie direct americanilor, fie nouă prin filme, e caroseria cu decor de lemn aplicat pe ea.
Foto: Un Jeep Grand Wagoneer clasic, cu decor de lemn pe caroserie

Erau anii 70, iar decorul cu lemn era în vogă, atât la interioarele hotelelor şi clădirilor de birouri, cât şi în interiorul maşinilor. Se considera că lemnul bine prelucrat e un material mai puţin pretenţios, mai rezistent în timp la mici contacte de uzură, iar dincolo de asta e un material natural, sau cel puţin are la bază lemnul natural, ceea ce-i dădea şi o tentă de lux. Jeep, dar şi alţi producători din SUA, au decis să folosească acel lemn şi pe exteriorul maşinilor şi a fost o practică de durată lungă, de fapt. Prin urmare, asemenea maşini cu lemn pe caroserie au o asociere nostalgică în SUA.
Acum, o companie pe nume Wagonmaster, specializată şi în lucrări cosmetice la modelele clasice de Grand Wagoneer, a creat un set de plăci de decor pentru modele actuale Jeep, Wagoneer şi Grand Wagoneer. Odată aplicate pe caroserie, maşinile capătă un aer retro, amintind imediat de modelul clasic.
Dar, pentru că trăim în alte timpuri, decorul nu e fabricat din lemn, de fapt, ci din vinil care imită textura lemnului. Întregul set de decoruri costă 1.899 dolari şi e livrat pentru a fi instalat în mod independent de proprietarul maşinii, fără nevoia de a vizita un service.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter