Parcarea aeroportului Helsinki din Finlanda e plină de maşini din Rusia, proprietarii cărora ocolesc interdicţiile de zboruri

26 August 2022, 13:38
Redacţia PiataAuto.md
Aeroportul Helsinki din Finlanda se confruntă cu un fenomen nou, în care parcarea sa e aproape plină cu maşini din Rusia, în special maşini de lux, proprietarii cărora ocolesc astfel interdicţiile de zbor aplicate avioanelor din Rusia în spaţiul aerian al majorităţii ţărilor din Europa. Numărul turiştilor de acest tip a crescut considerabil după 15 iulie, când în Rusia s-au relaxat restricţiile de călătorie, aplicate anterior în perioada pandemică. Doar în luna iulie au fost înregistrate 230 mii de traversări din Rusia spre Finlanda.
Finlandezii, însă, nu sunt prea fericiţi de acest fenomen, iar ministrul de externe, Pekka Haavisto, a atras atenţia presei şi comunităţii internaţionale. Finlanda nu poate interzice de una singură intrarea turiştilor pe teritoriul său, fiind parte a zonei Schengen, iar o asemenea interdicţie ar putea fi aplicată doar la nivel comunitar al întregii zone Schengen.
Jurnaliştii de la AFP (Agence France-Presse) au mers la parcarea aeroportului pentru a surprinde situaţia prin obiectivul propriilor camere video. Aceştia au reuşit să discute şi cu câţiva asemenea turişti din Rusia, unii dintre ei făcând totuşi, remarci foarte prudente despre faptul că şi-ar dori ca acest război să se încheie cât mai curând sau menţionând că un om care călătoreşte spre alte ţări pacifiste devine el însuşi mai dornic de pace. Poţi vedea reportajul dedical al celor de la AFP pe YouTube.
0
2,094
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!