Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Piero Ferrari, fiul lui Enzo Ferrari, a vizitat România şi galeria Țiriac

21 August 2022 - 11:02
Redacţia PiataAuto.md
Renumita galerie Țiriac Collection, care e totodată una din cele mai valoroase colecţii de maşini clasice din lume, a fost vizitată de Pero Ferrari, fiul marelui Enzo Ferrari, fondator al mărcii care-i poartă numele. Vizita lui Piero are o conotaţie specială, pentru că acesta şi-a adus aportul, pe parcursul carierei sale, la multe din modelele prezente acum la Țiriac Collection, iar astăzi deţine peste 10% din acţiunile Ferrari.
Piero şi-a început cariera la Ferrari în 1969, ca traducător de engleză pentru tatăl său. Nu şi-a cunoscut niciodată fratele său, Dino, pentru că cei doi aveau doar tatăl în comun, iar Dino a decedat la doar 24 de ani, în 1956. După angajarea sa iniţială la Ferrari, Piero a avansat rapid în companie, în anii 70 el fiind responsabil de supervizarea tehnică, după care a condus echipa de Formula 1 a mărcii. În anii 80 a fost supervizorul tehnic al pregătirii pentru producţia de serie a unor modele legendare Ferrari, precum F40 şi F50. În 1988, la decesul tatălui său, Piero a moştenit 10% din companie şi circuitul Fiorano.
Foto: Enzo Ferrari şi Piero Ferrari, tatăl şi fiul, imagine din anii 80

Între timp, Piero Ferrari a cumpărat şi fondat alte companii, inclusiv de inginerie aeronautică şi inginerie pentru automobile. În 2016 a cumpărat şi acţiuni la o companie de producţie a iahturilor, iar pe atunci doar acţiunile sale la Ferrari erau estimate la peste 1 miliard de dolari în valoarea. Astăzi averea lui Piero Ferrari e estimată la circa 4,7-5,0 miliarde, ea crescând vertiginos în ultimii ani. Piero, în vârstă de 77 ani acum, s-a învrednicit pe parcursul carierei sale şi de distincţii din partea statului italian, în special pentru ingineria aeronautică.
În România acesta a venit cu soţia sa şi a avut parte de un tur detaliat printre bijuteriile din galeria Țiriac Collection, unde a şi urcat la volanul unor exemplare, inclusiv la unul din modelele Ferrari la proiectarea cărui a contribuit cândva.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter