Poliţia germană şi-a pozat un elicopter încărcându-se la un supercharger Tesla

11 August 2022, 08:41
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia germană a devenit centrul atenţiei opiniei publice, după ce o secţie de poliţie a publicat pe paginile sale din reţele sociale o imagine cu un elicopter de-al său de patrulare, conectat la un supercharger Tesla. Imaginea a fost însoţită şi de îndrumări pentru proprietarii de maşini electrice, amintindu-le acestea că trebuie să elibereze prizele după ce şi-au încărcat maşina, în caz contrar poliţia poate aplica amenzi, mai ales dacă ar ateriza cu elicopterul său să-l încarce, iar acolo n-ar avea niciun loc disponibil din cauza maşinilor care ocupă abuziv acele spaţii.
Toate aceste comentarii şi îndrumări au lăsat loc de interpretări, aşa că publicul din Germania s-a întrebat dacă nu cumva poliţia din acea secţie face uz deja de elicoptere propulsate electric, fără a se fi anunţat anterior despre asta. Comentariile şi întrebările au curs valuri, mai ales că între timp şi alte secţii de poliţie au preluat exemplul şi au publicat mesaje similare cu aceeaşi imagine pe paginile lor.

Poliţia a explicat ulterior că expresia „elicopterul electric” pe care a folosit-o, a fost o hiperbolă, pe care poliţia a vrut s-o exemplifice prin elicopterul său conectat la încărcătorul Tesla. De fapt, acel elicopter e un Eurocopter EC135 standard, propulsat de două motoare obişnuite, sursa cărora variase în diferite perioade de producţie, de la Allison/Rolls-Royce la Turbomeca. Poliţia din Germania spune că a vrut astfel să atragă atenţia la cazurile tot mai frecvente în care unii şoferi folosesc locurile de încărcare a maşinilor electrice drept alternativă pentru parcări regulamentare, abuzând de timpul de staţionare acolo, iar uneori se întâlnesc şi maşini care nici măcar nu sunt electrice.
1
2,196
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!