Primul satelit al Moldovei a fost lansat azi cu succes pe orbita Pământului de Staţia Spaţială Internaţională

12 August 2022, 13:44
Redacţia PiataAuto.md
Primul satelit al Moldovei, creat de Universitatea Tehnică a Moldovei cu sprijinul unor colegi din România şi cu suportul financiar al Japoniei, despre care informam acum câteva săptămâni că a fost trimis spre Staţia Spaţială Internaţională (SSI) la bordul unei rachete SpaceX, a ajuns acum şi la etapa lansării pe orbită. Astăzi, cu puţin timp în urmă, a avut loc lansarea cu succes în spaţiul liber, dirijată de agenţia spaţială japoneză JAXA.
Lansarea a fost făcută fără impedimente sau incidente, iar satelitul a fost plasat pe o traiectorie de orbitare în jurul Pământului. Pe lângă lansarea satelitului moldovenesc, au mai fost lansate şi alte sateliţi similari de către cei de la JAXA.
Evenimentul a fost urmărit cu sufletul la gură de către cei de la Universitatea Tehnică din Moldova, care au fost vizitaţi şi de prim ministra ţării, Natalia Gavriliţă. Rectorul UTM, Viorel Bostan, părea să-şi facă griji de reuşita lansării, dar totul a decurs cu bine în final, aşa cum am menţionat mai sus.
Prin urmare, datorită acestor oameni de la UTM şi sprijinului internaţional pe care l-au obţinut, Moldova are de azi un prim satelit al său, lansat cu succes în spaţiu!
1
2,312
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!