Producătorul chinez BYD vrea să lanseze o maşină electrică la preţ de peste 145 mii dolari

30 August 2022, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
Acum 10 ani, automobilele celor de la BYD stârneau încă priviri de milă la calitatea cu care erau asamblate şi la inspiraţiile evidente mai ales de pe modele Toyota. Acum, la doar un deceniu depărtare, BYD e unul din liderii globali în producţia de maşini electrice, iar ambiţiile de viitor sunt şi mai mari, or, presa din China citează surse din cadrul BYD, care denotă faptul că acesta ar pregăti un viitor model electric de top, pe care să-l vândă la preţ de la 145 mii dolari SUA în sus, concurând astfel cu liga supremă a modelelor electrice la nivel global.
BYD vine în număr mare modele electrice cu marca proprie, dar şi cu marca Denza, pe care a dezvoltat-o în parteneriat cu Daimler. Recent, Denza a lansat un van mare, pe nume D9, o ediţie specială a căruia costa în jur de 90 mii dolari, iar cu opţiuni putea să se apropie şi de 100 mii. Ediţia specială s-a vândut rapid, depăşind vânzările versiunii normale, iar astfel cei de la BYD şi-au reconfirmat determinarea că e nevoie de o gamă de modele electrice de top.
Foto: Denza D9

Din informaţiile publicate în presa din China, BYD planifică un nou subbrand, pe care-l va dezvolta cu forţe proprii, fără Daimler cel mai probabil. BYD analiza şi anterior oportunitatea de lansa modele de la 110-120 mii dolari în sus, dar experienţa cu Denza D9 i-a determinat să se gândească la o întreagă gamă de modele de top, preţul cărora ar porni de la 145 mii dolari şi ar putea ajunge până la peste 200 mii dolari pentru modelele mari, cu dotări luxoase la bord.
Am ajuns să o vedem şi pe asta, deci. Un producător chinez care acum 10-15 ani producea maşini bugetare şi palide, a ajuns acum să anunţe planuri de a produce modele electrice la preţ de Bentley şi Rolls-Royce.
0
1,258
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!